SOVA v Auto Bilde: Podvodníci obišli zákon a stáčajú km ďalej

Už pred schválením novely zákona o prevádzke vozidiel odborníci mali obavy, že nič nevyrieši. Obavy sa potvrdili. Zákon je bezzubý, deravý a stočené autá sa predávajú veselo ďalej. Využívajú pomerne jednoduchú fintu, píše Auto Bild. viac

SME: Ferrari pre majiteľov stáča kilometre, aby ich predali drahšie

SME prinieslo popis stáčania luxusných športiakov prestížnej talianskej značky. Pri obzvlášť vzácnych Ferrari môže vynulovanie počtu najazdených kilometrov zvýšiť jeho cenu aj o milión dolárov. Prípad môže mať vplyv na ceny všetkých Ferrari vyrobených po roku 2010. viac

Car-Pass v Belgicku funguje. Nemci ho chcú tiež

Stáčanie odometrov je veľkým problémom a to ako z hľadiska bezpečnostného, tak ekonomického. Podľa Európskej komisie má 5 % až 12 % ojazdených vozidiel v Európe upravený stav odometra, pri cezhraničných transakciách je to dokonca až 40 % áut. Ročný finančný dopad pre zákazníkov tvorí 5,6 až 9,6 biliónov eur. Belgicko proti stáčaniu úspešne bojuje pomocou systému Car-Pass. V jeho stopách chce ísť tiež nemecký spolkový štát Dolné Sasko. V Nemecku je podľa štatistík a odhadov nemeckého automobilového klubu AvD stočené každé tretie auto. viac

Svet komunikácie: Radíme: Kupujete jazdenú Škodovku alebo Volkswagen?

Takmer 40% stočených áut tvoria modely Škoda Octavia, Škoda Superb a Volkswagen Passat. viac

PODKAPOTOU.sk: Kupujete jazdenú Škodovku, Ford, či Volkswagen? Majte sa na pozore!

Až 94 % predávaných ojazdených áut, pri ktorých je podozrenie na stočenie odometra je z dovozu. viac

Kupujete jazdenú Škodovku alebo Volkswagen? Zbystrite svoju pozornosť

94 % áut s podozrením na stočenie odometra je z dovozu

Spolok na ochranu vlastníkov automobilov – SOVA vytvoril na základe svojej takmer deväť ročnej činnosti zoznam automobilov, ktoré sú najčastejšie podozrivé zo stočenia odomterov. Takmer štyridsať percent stočených áut tvoria modely Škoda Octavia, Škoda Superb a Volkswagen Passat. Od svojho vzniku SOVA odhalila až 5072 stočených áut. viac

TV Bratislava: Auto- nové či ojazdené?

Predseda Združenia SOVA Július Petrus vystúpil v diskusnej relácii TV Bratislava Beseda o piatej. Spolu s ďalšími hosťami v štúdiu hovorili o rizikách kúpy ojazdeného automobilu a radili ako ich minimalizovať. viac

Novela zákona má nečakaný dopad: Na združenie SOVA sa obracajú zúfalí majitelia stočených áut

Na združenie SOVA sa začínajú obracať vydesení ľudia, ktorí pri pokuse o predaj svojich áut zistili že sú stočené, a preto nepredajné. Nie je to iba problémom firiem ako sa nám snažili podsúvať autori zákona. Naši čitatelia, ktorí ani netušili o tom že majú stočené autá, sa na nás obracajú so žiadosťami o pomoc a radu. Novela zákona ich pripravila o možnosť predať svoje vozidlá do autobazárov, ktoré zo zákona nesmú od 1. marca predávať stočené vozidlá, a to pod hrozbou vysokých pokút alebo zákazu činnosti. viac

Rozšírené stanovisko SOVA k novele zákona 725/2004 o zákaze manipulácie s odometrom