Pravda.sk: Zúfalí majitelia áut. Pretočené kilometre im komplikujú predaj

Platí len pár dní a už komplikuje životy ľudí. Nové nariadenie zakazuje od 1. marca autobazárom a podnikateľom predať aj vykúpiť auto s pretočenými kilometrami. Na tom by nebolo nič zlé, keby sa ľudia, ktorí si zaobstarali vozidlo s falošnými hodnotami a nevedeli o tom, nedostali do neriešiteľnej situácie. viac

Auto Bild Slovensko: Zákon o stočených km ničí nevinných vodičov

Novela zákona, ktorá zavádza tresty za stáčanie odometrov, má prvé obete. Nezasiahla však šmelinárov, ktorí upravujú autá, ale podľa všetkého ničí nevinných vodičov. Zákon problém stočených kilometrov vôbec nevyriešil, zato vytvoril celý rad ďalších. A oveľa závažnejších. viac

Pravda.sk: Bez technickej a emisnej kontroly od marca bez pardonu a s pokutou

Dvojnásobný počet áut, predĺžený pracovný čas a sťažujúci sa vodiči. Situácia na staniciach emisných a technických kontrol bola v uplynulých dňoch kritická. viac

Autor zákona proti pretáčaniu kilometrov: každý môže svoje stočené auto beztrestne legalizovať

Poslanec NRSR za Smer-SD a zároveň jeden z tvorcov novely zákona proti pretáčaniu tachometrov, Anton Martvoň upokojil verejnosť, že na Slovensku bude stále existovať možnosť legalizácie stočených vozidiel, tvrdením že každý občan si môže na vozidle nechať nastaviť správny nájazd kilometrov a to beztrestne. Informácie poslanec Martvoň uviedol pre agentúru SITA a rozhovor s ním sa objavil v niekoľkých článkoch na internete. viac

PodKapotou.sk: Novela postaví mimo zákon vyše 1 milión vozidiel, nerieši ďalej čo s nimi

Novela zákona, ktorá zakazuje predaj vozidiel s upraveným odometrom mala pôvodne očistiť trh od špekulantov a nečestných predajcov. Nerieši však nič. viac

Čas.sk: Staré taxíky v autobazári zázračne omladli- Tachometre stočili o 110 000 km!

Takú omladzovaciu kúru pre vaše auto, akú dostanete v Púchove, si zrejme inde len tak nekúpite. viac

Noviny.sk: Nepodceňujte kontrolu pri ojazdených autách. Ušetrí vám ďalšie náklady

Za stáčanie kilometrov v autách hrozia vysoké pokuty. Skúsený odborník to dokáže odhaliť. Dôležitá je ale profesionálna kontrola. viac

TV Markíza: Kúpil kradnuté auto

Kúpil si ojazdené auto a zhabali ho policajti. Zistili, že je kradnuté. S predajcom sa súdi už takmer 10 rokov a posledné rozhodnutie súdu ho šokovalo. viac

Aktuality.sk: Podvodníci „predávajú“ vymyslené autá za nízke ceny. Nabaľujú sa na vysokých zálohách

Falošní predajcovia áut si vymyslia zahraničnú identitu a cez podvodné platby od vás vylákajú peniaze. Už aj na Slovensku sa začali objavovať prípady podvodníkov, ktorí prostredníctvom zavádzajúcich inzerátov pripravili ľudí o peniaze pri kúpe nového auta. Zarábajú na vysokých zálohách, ktoré pýtajú vopred - prevodom na bankový účet. Na podvody upozorňuje Spolok na ochranu vlastníkov automobilov (SOVA). viac

Pravda.sk: Za pretáčanie tachometra dostal podmienku

Predal auto s pretočenými kilometrami a keď na to noví vlastníci prišli, majiteľa autobazára zažalovali. viac

dnes, 21. marca 2019 | Pravda.sk: Pozor! Na Slovensko mieria autá určené do šrotu. Nenechajte sa nachytať

V poslednom čase sa podľa spoločnosti Iris Ident, ktorá sa zaoberá kontrolou originality vozidiel, množia prípady dovozu ojazdených áut z Nemecka, ktoré sú v skutočnosti určené na recykláciu. Upozorňuje, že tieto autá nemôžu byť znovu prihlásené, a teda ani využívané na Slovensku. Ide o podvod. viac

8. marca 2019 | Novinky.cz: Česká polícia obvinila päticu z daňových podvodov pri dovoze luxusných jazdeniek z Nemecka

Colníci a polícia zadržali päť obchodníkov s jazdenými luxusnými autami, ktorí pri svojich obchodoch spôsobili štátu podľa spisu škodu bezmála štyridsať miliónov korún (v prepočte 1,56 milióna eur). Zánovné jazdenky z Nemecka skupina údajne vozila do Českej republiky niekoľko rokov. Celkom by podľa výkazov malo ísť o… viac

11. februára 2019 | Topspeed.sk: Kúpili ste stočené auto? Ako sa určuje výška škody?

Dozvedeli ste sa, že ste kúpili ojazdené stočené auto? Chcete podať trestné oznámenie? Ako sa určuje škoda, ktorá vám kúpou takého auta vznikla? Doteraz existovali v podstate 2 spôsoby. Avšak začiatkom januára v záujme jednotného uplatňovania zákonov bolo vydané stanovisko generálneho prokurátora, ktoré sa priamo dotýka problematiky… viac

1. februára 2019 | Markíza: Má podozrenie, že na aute z bazáru sú stočené kilometre

Večná dilema, ktorá trápi mnoho ľudí, uvažujúcich o kúpe auta, nové alebo jazdené. A keď sa už človek rozhodne pre takzvanú jazdenku, prichádzaj ďalšia dilema, súkromný inzerát, či autobazár. Kde máme lepšiu garanciu, že nekúpime mačku vo vreci? Mário z našej reportáže si myslel, že spravil všetko, čo mal, aby ho na aute, ktoré je… viac

31. januára 2019 | TOPSPEED.sk: Zlodejom odolali len 3 autá z 240 testovaných s bezkľúčovým vstupom