Podnikateľ Bašternák, stočil Bugatti Veyron?

Superauto patriace medializovanému podnikateľovi Bugatti Veyron malo podľa kontrol najazdených v roku 2015 menej kilometrov ako dva roky predtým. Túto informáciu priniesol denník SME.

Parkovanie v odbočovacom pruhu, priamo pred vchodom nákupného centra či na mieste pre invalidov. Auto Bugatti Veyron, ktoré patrí podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi, sa viackrát objavilo na stránke Parkujem ako debil. Koľko pokút Bašternák dostal, polícia nechce prezradiť.

O Bašternákovom parkovaní sa začalo hovoriť od utorňajšej schôdze parlamentu, kde sa opozícia neúspešne pokúsila odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer) za kauzu spojenú práve s Bašternákom. Kaliňák ako minister vnútra podľa opozície kryl a nezabezpečil vyšetrovanie Bašternáka pre podozrenie z neoprávneného získania nadmerných odpočtov DPH vo výške niekoľko miliónov eur. Bašternák prenajíma luxusný byt premiérovi Robertovi Ficovi (Smer) v obytnej rezidencii Bonaparte.

Médiá v minulosti viackrát informovali o Bašternákovej záľube v luxusných autách. Bugatti Veyron je superluxusný športiak, ktorý sa aj ojazdený z roku 2009 predáva za viac ako dva milióny eur. Denník sme dokonca zistil, že Veyron mal pri poslednej kontrole menej najazdených kilometrov ako 2 roky predtým.

Vyzerá to, že stáčanie kilometrov sa týka skutočne všetkých sociálnych skupín. Podľa združenia SOVA je však stočenie Veyrona už skutočne hrdelný zločin.

Viac nájdete v denníku SME.

14. novembra 2017 | Ani nový zákon o cestnej premávke stáčanie odometrov neodstráni

Nové opatrenie v sebe reflektuje nariadenia a predpisy Európskej únie. Stále však umožňuje stáčanie fyzickým osobám, ktoré nie sú podnikatelia. Trestá iba právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov. Aj napriek mnohým pozitívnym bodom, ktoré zákon obsahuje, nerieši problematiku stáčania komplexne a podporuje rozvoj tzv.… viac

9. novembra 2017 | Autobild: Štyri veľké zmeny: Pocíti ich každý motorista

Parlament sa bude tento mesiac zaoberať novelou, ktorá prinesie rozšírenie siete staníc technickej a emisnej kontroly. To môže priniesť pozitíva, no aj negatíva. viac

1. novembra 2017 | iRozhlas.cz: Poliaci dovážajú najviac jazdených áut v Európe. Veľká väčšina z nich má stočený odometer

Poľsko sa pokúša bojovať so stáčaním odometrov ojazdených áut. Tamojší zväz dílerov automobilov odhaduje, že s najazdenými kilometrami niekto manipuloval až v 80 % vozidiel dovezených zo zahraničia. viac

26. októbra 2017 | Autobild: Ukradnúť auto? Zlodeji to zvládnu za 6 sekúnd!

Bezkľúčové systémy sú komfortné a mnohí motoristi si ich nevedia vynachváliť. Ich slabinou je však slabá odolnosť. Zlodejom stačí pár sekúnd a vybavenie za pár eur. viac

14. septembra 2017 | Bojíte sa podvodu pri kúpe jazdenky? Pomôže vám aktualizovaná príručka

Možno aj vy jazdíte autom, ktoré má pozmenený rok výroby. Tento problém sa odhadom týka až 20 % automobilov jazdiacich po slovenských cestách. Vodiči často ani nevedia, že sa stali obeťou podvodu z čoho vyplývajú ďalšie riziká. Toto je však iba jeden z trikov, ktoré používajú podvodníci, aby zvýšili hodnotu predávaného auta. Združenie… viac