Podnikateľ Bašternák, stočil Bugatti Veyron?

Superauto patriace medializovanému podnikateľovi Bugatti Veyron malo podľa kontrol najazdených v roku 2015 menej kilometrov ako dva roky predtým. Túto informáciu priniesol denník SME.

Parkovanie v odbočovacom pruhu, priamo pred vchodom nákupného centra či na mieste pre invalidov. Auto Bugatti Veyron, ktoré patrí podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi, sa viackrát objavilo na stránke Parkujem ako debil. Koľko pokút Bašternák dostal, polícia nechce prezradiť.

O Bašternákovom parkovaní sa začalo hovoriť od utorňajšej schôdze parlamentu, kde sa opozícia neúspešne pokúsila odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer) za kauzu spojenú práve s Bašternákom. Kaliňák ako minister vnútra podľa opozície kryl a nezabezpečil vyšetrovanie Bašternáka pre podozrenie z neoprávneného získania nadmerných odpočtov DPH vo výške niekoľko miliónov eur. Bašternák prenajíma luxusný byt premiérovi Robertovi Ficovi (Smer) v obytnej rezidencii Bonaparte.

Médiá v minulosti viackrát informovali o Bašternákovej záľube v luxusných autách. Bugatti Veyron je superluxusný športiak, ktorý sa aj ojazdený z roku 2009 predáva za viac ako dva milióny eur. Denník sme dokonca zistil, že Veyron mal pri poslednej kontrole menej najazdených kilometrov ako 2 roky predtým.

Vyzerá to, že stáčanie kilometrov sa týka skutočne všetkých sociálnych skupín. Podľa združenia SOVA je však stočenie Veyrona už skutočne hrdelný zločin.

Viac nájdete v denníku SME.

8. januára 2019 | TOPSPEED.sk: Rebríček najviac najazdených kilometrov jedným autom

Život píše rôzne príbehy. Dnes si predstavíme pár príbehov, v ktorých budú hlavní hrdinovia 1 majiteľ a 1 auto. Nie je to bežný rebríček s najviac ojazdenými autami na trhu. Rebríček dokumentuje najviac najazdených kilometrov jedným autom. Samozrejme, sú to len mediálne známe príbehy. Je veľa takých, ktoré si rodiny strážia. No všetky… viac

14. decembra 2018 | Autoviny.sk: Volkswagen mal predávať tisíce neschválených vozidiel ako nové a jazdené

Nemecký automobilový koncern v týchto dňoch čelí obvineniam zo špekulatívnych predajov. Údajne mala automobilka predávať automobily, ktoré boli predprodukčné a teda určené na zošrotovanie. Situácia sa týka aj európskych krajín, eventuálne aj Slovenska. viac