Podnikateľ Bašternák, stočil Bugatti Veyron?

Superauto patriace medializovanému podnikateľovi Bugatti Veyron malo podľa kontrol najazdených v roku 2015 menej kilometrov ako dva roky predtým. Túto informáciu priniesol denník SME.

Parkovanie v odbočovacom pruhu, priamo pred vchodom nákupného centra či na mieste pre invalidov. Auto Bugatti Veyron, ktoré patrí podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi, sa viackrát objavilo na stránke Parkujem ako debil. Koľko pokút Bašternák dostal, polícia nechce prezradiť.

O Bašternákovom parkovaní sa začalo hovoriť od utorňajšej schôdze parlamentu, kde sa opozícia neúspešne pokúsila odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer) za kauzu spojenú práve s Bašternákom. Kaliňák ako minister vnútra podľa opozície kryl a nezabezpečil vyšetrovanie Bašternáka pre podozrenie z neoprávneného získania nadmerných odpočtov DPH vo výške niekoľko miliónov eur. Bašternák prenajíma luxusný byt premiérovi Robertovi Ficovi (Smer) v obytnej rezidencii Bonaparte.

Médiá v minulosti viackrát informovali o Bašternákovej záľube v luxusných autách. Bugatti Veyron je superluxusný športiak, ktorý sa aj ojazdený z roku 2009 predáva za viac ako dva milióny eur. Denník sme dokonca zistil, že Veyron mal pri poslednej kontrole menej najazdených kilometrov ako 2 roky predtým.

Vyzerá to, že stáčanie kilometrov sa týka skutočne všetkých sociálnych skupín. Podľa združenia SOVA je však stočenie Veyrona už skutočne hrdelný zločin.

Viac nájdete v denníku SME.

včera, 25. apríla 2018 | iDnes.cz: Podvodníci sú pri stáčaní jazdených áut čoraz trúfalejší

Pretáčanie tachometrov ojazdených áut neustupuje. Počas prvého štvrťroka sa v Česku ponúkalo ma predaj 42 percent ojazdených áut so zmanipulovaným počtom ojazdených kilometrov. Vyplýva to zo štatistík spoločnosti Cebia, ktorá sa zaoberá overovaním pôvodu ojazdených vozidiel. viac

10. apríla 2018 | Autobild.sk: Nový zákon: Pribudnú zákazy a tvrdšie postihy

V podstate každý zákon prináša aj sankcie. Výnimkou nie je ani nový zákon o podmienkach prevádzky vozidiel. Pozreli sme na novinky, ktoré priniesol. Zákazov pre vodičov pribudlo. Mimoriadne tvrdé tresty budú napríklad za demontáž filtra pevných častíc. viac

5. marca 2018 | Korzar.sk: Majiteľa autobazáru odsúdili za spreneveru a podvod

Vlastníci vozidiel peniaze za svoje autá nedostali. Okresný súd Košice II sa minulý týždeň zaoberal prípadom Košičana, obvineného z pokračujúcich zločinov sprenevery a prečinu podvodu. Ide o Radoslava K. (43), majiteľa Willis autobazáru na ulici Nižné Kapustníky. Od októbra 2016 do augusta 2017 trávil čas vo väzbe. viac

27. februára 2018 | Záujemcovia o jazdenky pozor! Podvodné inzeráty na jazdenky stále nie sú minulosťou

U nás a aj v Českej republike sa stále nepodarilo zastaviť podvody s inzerátmi, v ktorých podvodníci ponúkajú zdanlivo výhodné vozidlá. Na jeden taký prípad upozornil spotrebiteľ české združenie SOVA, o ďalších informovali české a slovenské médiá. viac

14. februára 2018 | Autobild.sk: Nenaleťte falošnému policajtovi!

Dunajskostredskí policajti vyšetrujú prípad falošného policajta, ktorý na ich teritóriu zastavuje vodičov a žiada od nich pokutu za priestupok. viac