Rozšírené stanovisko SOVA k novele zákona 725/2004 o zákaze manipulácie s odometrom

Novela zákona 725/2004 prináša zákaz stáčania tachometrov a zákaz predaja, ponúkania a inzercie stočených áut. Spolok na ochranu vlastníkov automobilov síce snahu politikov víta, no schválený zákon považuje za nedotiahnutý do konca. viac

Autobild.sk: Pozor na „výhodnú“ kúpu auta zo zahraničia

Rozsiahle záplavy, ktoré v súčasnosti trápia viaceré európske krajiny, so sebou prinesú nemenej rozsiahlu záplavu lacných áut. Nedajte sa však takto „výhodnou“ ponukou nachytať. Poradíme vám, ako rozpoznať, či auto bolo obeťou povodne. viac

Podnikateľ Bašternák, stočil Bugatti Veyron?

Superauto patriace medializovanému podnikateľovi Bugatti Veyron malo podľa kontrol najazdených v roku 2015 menej kilometrov ako dva roky predtým. Túto informáciu priniesol denník SME. viac

Autobild: Väčšina vyradených rakúskych áut sa predáva

Ak sa vyradené vozidlá znova predajú, môže to viesť k sankciám. Dotknuté osoby však o tom často netušia. viac

TA3:  Falošné inzeráty

TA3: Falošné inzeráty

Luxusné auto za pár tisíc eur by chcel mať zrejme každý vodič. Presne na to sa ale spoliehajú špekulanti, ktorí na internete zverejňujú falošné inzeráty. Na takéto oznamy nás upozornil divák. Preto sme zisťovali, ako z nich profitujú nepoctiví inzerenti a aký trest im za to hrozí. viac

Rádio Regina: Čo všetko skontrolovať pri kúpe ojazdeného auta

Dnešný tretí podnet je od pána Pavla z Ružomberka. Kúpil staršie auto a ako to už býva zvykom, kamaráti mu hneď začali vysvetľovať, čo všetko musí a čo nemusí urobiť. Čo vymeniť, čo skontrolovať, atď. Citujem. "Prosím vás, poraďte mi, o určite musím urobiť. Ja viem, že moji kamaráti to myslia dobre, ale ani jeden z nich nie je mechanik. Preto sa obraciam na vás, na profesionálov. Ďakujem." Koniec citátu. Ďakujem za dôveru pánovi Pavlovi, ale ja tiež nie som mechanik a tak som po odpovede na jeho otázky radšej zašiel za našim dvorným mechanikom Petrom Vojtkom. viac

Automix.sk: Zlá oprava karosérie vás môže stáť život. Ako sa jej vyhnúť?

Niekdajšie postupy opráv karosérií môžu byť u nových áut s vysokopevnostnou oceľou kontraproduktívne až nebezpečné. Komu teda zveriť opravu havarovaného auta? viac

MY Trnavské noviny: Muž naletel podvodníkom

Polícia obvinila najmenej v dvoch prípadoch mužov z podvodu na internetových bazároch. Dvojica mužov si zverejnila na internetovej stránke ,,bazos. sk" inzerát, prostredníctvom ktorého ponúkali na predaj ojazdené auto. viac

TV JOJ: Nezákonné omladzovanie áut