SOVA v tlači

SOVA v Auto Bilde: Podvodníci obišli zákon a stáčajú km ďalej

Už pred schválením novely zákona o prevádzke vozidiel odborníci mali obavy, že nič nevyrieši. Obavy sa potvrdili. Zákon je bezzubý, deravý a stočené autá sa predávajú veselo ďalej. Využívajú pomerne jednoduchú fintu, píše Auto Bild. viac

TV Markíza: Nigérijské podvody, tentoraz s ojazdenými autami

Predseda združenia SOVA hovoril v relácii Reflex od TV Markíza o podvodných inzerátoch. viac

TV Markíza: Ako neprerobiť, ak sa chystáte jedno kúpiť?

Predseda združenia SOVA radil v relácii Reflex od TV Markíza ako neprerobiť, ak sa chystáte kúpiť automobil. viac

Doplatili na predaj stočeného auta – firma bude zrušená

Spoločnosť SINCE STAR zo Žiliny doplatila na predaj o približne 10 000 kilometrov stočeného automobilu Mercedes ML. Okresný úrad podal návrh na jej zrušenie. Podnet na vykonanie kontroly Slovenskou obchodnou inšpekciou zaslalo združenie SOVA, ktoré dlhodobo bojuje proti stáčaniu odometrov.  viac

Car-Pass v Belgicku funguje. Nemci ho chcú tiež

Stáčanie odometrov je veľkým problémom a to ako z hľadiska bezpečnostného, tak ekonomického. Podľa Európskej komisie má 5 % až 12 % ojazdených vozidiel v Európe upravený stav odometra, pri cezhraničných transakciách je to dokonca až 40 % áut. Ročný finančný dopad pre zákazníkov tvorí 5,6 až 9,6 biliónov eur. Belgicko proti stáčaniu úspešne bojuje pomocou systému Car-Pass. V jeho stopách chce ísť tiež nemecký spolkový štát Dolné Sasko. V Nemecku je podľa štatistík a odhadov nemeckého automobilového klubu AvD stočené každé tretie auto. viac

Svet komunikácie: Radíme: Kupujete jazdenú Škodovku alebo Volkswagen?

Takmer 40% stočených áut tvoria modely Škoda Octavia, Škoda Superb a Volkswagen Passat. viac

PODKAPOTOU.sk: Kupujete jazdenú Škodovku, Ford, či Volkswagen? Majte sa na pozore!

Až 94 % predávaných ojazdených áut, pri ktorých je podozrenie na stočenie odometra je z dovozu. viac

Kupujete jazdenú Škodovku alebo Volkswagen? Zbystrite svoju pozornosť

94 % áut s podozrením na stočenie odometra je z dovozu

Spolok na ochranu vlastníkov automobilov – SOVA vytvoril na základe svojej takmer deväť ročnej činnosti zoznam automobilov, ktoré sú najčastejšie podozrivé zo stočenia odomterov. Takmer štyridsať percent stočených áut tvoria modely Škoda Octavia, Škoda Superb a Volkswagen Passat. Od svojho vzniku SOVA odhalila až 5072 stočených áut. viac

Motofocus.sk: Vďaka dotácii ministerstva združenie SOVA vytlačí aktualizovanú príručku pre kúpu ojazdeného auta

Spolok na ochranu vlastníkov automobilov SOVA uspel so svojou žiadosťou na Ministerstvo hospodárstva o podporu aktualizácie príručky a jej vydania. Príručka pomôže spotrebiteľom pri nákupe ojazdeného auta a poradí ako sa nenechať oklamať nepoctivými predajcami. Združenie rozdistribuuje medzi spotrebiteľov celkom 20 000 kusov príručky, ktorá bude dostupná aj v elektronickej podobe na jeho stránkach. viac

TV Bratislava: Auto- nové či ojazdené?

Predseda Združenia SOVA Július Petrus vystúpil v diskusnej relácii TV Bratislava Beseda o piatej. Spolu s ďalšími hosťami v štúdiu hovorili o rizikách kúpy ojazdeného automobilu a radili ako ich minimalizovať. viac

« Predchádzajúci 1 2 Ďalšie »

27. novembra 2018 | Aktuality.sk: Špekulant skúsil nový trik. Ľudia majú problém dostať sa k autu aj peniazom

Mladík z Trenčína použil trik s platbou za auto. V skutočnosti sa rodiny nedočkali peňazí za vozidlá, ktoré predali. Tie skončili rýchlo v rukách nových majiteľov. viac

8. novembra 2018 | TOPSPEED.SK: Dokázala stáčenie, no polícia odkázala, že “skutok sa nestal”

Tento príbeh sa nestal sa nikomu, koho poznáme. Prevzali sme ho celý zo stránky overenie-vozidla.sk. Názov je skutočne výstižný: Dokázala stáčenie km, ale polícia jej odkázala “skutok sa nestal”. Známa fráza na konci titulku, nemyslíte? Ťažko povedať, či ide o promo článok danej stránky. No zdá sa, že sa vec… viac

8. novembra 2018 | Autobild: Stočil auto o 350 000 km: Konečne tvrdý trest

Manipulácia s odometrami patrí medzi najväčšie nešváry súčasného trhu s jazdenkami. V niektorých prípadoch nájazd vizuálne klesne o státisíce km! Zdá sa, že mimo EÚ už s týmito podvodníkmi stratili nervy. viac

31. októbra 2018 | TOPSPEED.SK: Neuveriteľná spoveď poľského kšeftára s jazdenkami!

Kúpiť dobre jazdené auto je umenie. Kto si tým prešiel, vie, o čom hovorím. Kúpiť dobré jazdené auto zo zahraničia? Myslíte si, že to je ľahké? Že to vami vysnívané auto na vás niekde čaká v suchej garáži? Nevravím, že to nie je možné, že sa to nedá... Pár prípadov sa nájde. Včera zverejnili spoveď poľského kšeftára, ako sa robí… viac

23. októbra 2018 | Auto.sk: Radi jazdíte rýchlo? V týchto európskych krajinách sú najprísnejšie tresty

Porušovanie pravidiel cestnej premávky by nemalo byť tolerované nikde. Ohrozovanie ostatných rýchlou jazdou je nebezpečné pre všetkých. V týchto krajinách si za rýchlu jazdu zaplatíte najviac. viac