SOVA v tlači

SOVA v Auto Bilde: Podvodníci obišli zákon a stáčajú km ďalej

Už pred schválením novely zákona o prevádzke vozidiel odborníci mali obavy, že nič nevyrieši. Obavy sa potvrdili. Zákon je bezzubý, deravý a stočené autá sa predávajú veselo ďalej. Využívajú pomerne jednoduchú fintu, píše Auto Bild. viac

TV Markíza: Nigérijské podvody, tentoraz s ojazdenými autami

Predseda združenia SOVA hovoril v relácii Reflex od TV Markíza o podvodných inzerátoch. viac

TV Markíza: Ako neprerobiť, ak sa chystáte jedno kúpiť?

Predseda združenia SOVA radil v relácii Reflex od TV Markíza ako neprerobiť, ak sa chystáte kúpiť automobil. viac

Doplatili na predaj stočeného auta – firma bude zrušená

Spoločnosť SINCE STAR zo Žiliny doplatila na predaj o približne 10 000 kilometrov stočeného automobilu Mercedes ML. Okresný úrad podal návrh na jej zrušenie. Podnet na vykonanie kontroly Slovenskou obchodnou inšpekciou zaslalo združenie SOVA, ktoré dlhodobo bojuje proti stáčaniu odometrov.  viac

Car-Pass v Belgicku funguje. Nemci ho chcú tiež

Stáčanie odometrov je veľkým problémom a to ako z hľadiska bezpečnostného, tak ekonomického. Podľa Európskej komisie má 5 % až 12 % ojazdených vozidiel v Európe upravený stav odometra, pri cezhraničných transakciách je to dokonca až 40 % áut. Ročný finančný dopad pre zákazníkov tvorí 5,6 až 9,6 biliónov eur. Belgicko proti stáčaniu úspešne bojuje pomocou systému Car-Pass. V jeho stopách chce ísť tiež nemecký spolkový štát Dolné Sasko. V Nemecku je podľa štatistík a odhadov nemeckého automobilového klubu AvD stočené každé tretie auto. viac

Svet komunikácie: Radíme: Kupujete jazdenú Škodovku alebo Volkswagen?

Takmer 40% stočených áut tvoria modely Škoda Octavia, Škoda Superb a Volkswagen Passat. viac

PODKAPOTOU.sk: Kupujete jazdenú Škodovku, Ford, či Volkswagen? Majte sa na pozore!

Až 94 % predávaných ojazdených áut, pri ktorých je podozrenie na stočenie odometra je z dovozu. viac

Kupujete jazdenú Škodovku alebo Volkswagen? Zbystrite svoju pozornosť

94 % áut s podozrením na stočenie odometra je z dovozu

Spolok na ochranu vlastníkov automobilov – SOVA vytvoril na základe svojej takmer deväť ročnej činnosti zoznam automobilov, ktoré sú najčastejšie podozrivé zo stočenia odomterov. Takmer štyridsať percent stočených áut tvoria modely Škoda Octavia, Škoda Superb a Volkswagen Passat. Od svojho vzniku SOVA odhalila až 5072 stočených áut. viac

Motofocus.sk: Vďaka dotácii ministerstva združenie SOVA vytlačí aktualizovanú príručku pre kúpu ojazdeného auta

Spolok na ochranu vlastníkov automobilov SOVA uspel so svojou žiadosťou na Ministerstvo hospodárstva o podporu aktualizácie príručky a jej vydania. Príručka pomôže spotrebiteľom pri nákupe ojazdeného auta a poradí ako sa nenechať oklamať nepoctivými predajcami. Združenie rozdistribuuje medzi spotrebiteľov celkom 20 000 kusov príručky, ktorá bude dostupná aj v elektronickej podobe na jeho stránkach. viac

TV Bratislava: Auto- nové či ojazdené?

Predseda Združenia SOVA Július Petrus vystúpil v diskusnej relácii TV Bratislava Beseda o piatej. Spolu s ďalšími hosťami v štúdiu hovorili o rizikách kúpy ojazdeného automobilu a radili ako ich minimalizovať. viac

« Predchádzajúci 1 2 Ďalšie »

včera, 25. apríla 2018 | iDnes.cz: Podvodníci sú pri stáčaní jazdených áut čoraz trúfalejší

Pretáčanie tachometrov ojazdených áut neustupuje. Počas prvého štvrťroka sa v Česku ponúkalo ma predaj 42 percent ojazdených áut so zmanipulovaným počtom ojazdených kilometrov. Vyplýva to zo štatistík spoločnosti Cebia, ktorá sa zaoberá overovaním pôvodu ojazdených vozidiel. viac

10. apríla 2018 | Autobild.sk: Nový zákon: Pribudnú zákazy a tvrdšie postihy

V podstate každý zákon prináša aj sankcie. Výnimkou nie je ani nový zákon o podmienkach prevádzky vozidiel. Pozreli sme na novinky, ktoré priniesol. Zákazov pre vodičov pribudlo. Mimoriadne tvrdé tresty budú napríklad za demontáž filtra pevných častíc. viac

5. marca 2018 | Korzar.sk: Majiteľa autobazáru odsúdili za spreneveru a podvod

Vlastníci vozidiel peniaze za svoje autá nedostali. Okresný súd Košice II sa minulý týždeň zaoberal prípadom Košičana, obvineného z pokračujúcich zločinov sprenevery a prečinu podvodu. Ide o Radoslava K. (43), majiteľa Willis autobazáru na ulici Nižné Kapustníky. Od októbra 2016 do augusta 2017 trávil čas vo väzbe. viac

27. februára 2018 | Záujemcovia o jazdenky pozor! Podvodné inzeráty na jazdenky stále nie sú minulosťou

U nás a aj v Českej republike sa stále nepodarilo zastaviť podvody s inzerátmi, v ktorých podvodníci ponúkajú zdanlivo výhodné vozidlá. Na jeden taký prípad upozornil spotrebiteľ české združenie SOVA, o ďalších informovali české a slovenské médiá. viac

14. februára 2018 | Autobild.sk: Nenaleťte falošnému policajtovi!

Dunajskostredskí policajti vyšetrujú prípad falošného policajta, ktorý na ich teritóriu zastavuje vodičov a žiada od nich pokutu za priestupok. viac