dnes, 21. marca 2019 | Pravda.sk: Pozor! Na Slovensko mieria autá určené do šrotu. Nenechajte sa nachytať

V poslednom čase sa podľa spoločnosti Iris Ident, ktorá sa zaoberá kontrolou originality vozidiel, množia prípady dovozu ojazdených áut z Nemecka, ktoré sú v skutočnosti určené na recykláciu. Upozorňuje, že tieto autá nemôžu byť znovu prihlásené, a teda ani využívané na Slovensku. Ide o podvod. viac

8. marca 2019 | Novinky.cz: Česká polícia obvinila päticu z daňových podvodov pri dovoze luxusných jazdeniek z Nemecka

Colníci a polícia zadržali päť obchodníkov s jazdenými luxusnými autami, ktorí pri svojich obchodoch spôsobili štátu podľa spisu škodu bezmála štyridsať miliónov korún (v prepočte 1,56 milióna eur). Zánovné jazdenky z Nemecka skupina údajne vozila do Českej republiky niekoľko rokov. Celkom by podľa výkazov malo ísť o… viac

11. februára 2019 | Topspeed.sk: Kúpili ste stočené auto? Ako sa určuje výška škody?

Dozvedeli ste sa, že ste kúpili ojazdené stočené auto? Chcete podať trestné oznámenie? Ako sa určuje škoda, ktorá vám kúpou takého auta vznikla? Doteraz existovali v podstate 2 spôsoby. Avšak začiatkom januára v záujme jednotného uplatňovania zákonov bolo vydané stanovisko generálneho prokurátora, ktoré sa priamo dotýka problematiky… viac

1. februára 2019 | Markíza: Má podozrenie, že na aute z bazáru sú stočené kilometre

Večná dilema, ktorá trápi mnoho ľudí, uvažujúcich o kúpe auta, nové alebo jazdené. A keď sa už človek rozhodne pre takzvanú jazdenku, prichádzaj ďalšia dilema, súkromný inzerát, či autobazár. Kde máme lepšiu garanciu, že nekúpime mačku vo vreci? Mário z našej reportáže si myslel, že spravil všetko, čo mal, aby ho na aute, ktoré je… viac

31. januára 2019 | TOPSPEED.sk: Zlodejom odolali len 3 autá z 240 testovaných s bezkľúčovým vstupom