Vyplňte dotazník a pomôžte tak ochrániť práva spotrebiteľov! Problémy pri nákupe aut zo zahraničia

Sieť európskych spotrebiteľských centier ECC-Net, ktorá sprostredkuje bezplatné mimosúdne riešenie spotrebiteľských sporov slovenských spotrebiteľov voči európskym obchodníkom, realizuje v roku 2015 celoeurópsky spoločný projekt zameraný na najčastejšie problémy spotrebiteľov pri nákupe áut zo zahraničia. Vyplnením tohto dotazníku pomôžete posilniť ochranu spotrebiteľov.

Reflex: Podvedených so stočenými tachometrami pribúda

Predseda SOVA, Mgr. Július Petrus, vystúpil v reportáži Reflexu o podvodoch so stočenými kilometrami. Pozrite si reportáž. viac

Mešec.cz: Složenky z více aut. Jak se bránit proti lžím v inzerci?

Článok z českej SOVA: Tři reálné příběhy se stejným problémem. V inzerátu byl vůz vychválený do nebes, v praxi šlo buď o složenku z více aut, nebo o auto po větší havárii.

Měšec.cz: Servisním knížkám z bazarů nevěřte. Lžou i značkoví prodejci

Článok z českej SOVA: Zfalšovat servisní knížku je snadné. Jenže oficiální autorizované servisy kontrolu nijak neulehčují. Údaje řeknou jen majiteli vozidla, a tím kupec před podpisem smlouvy není. viac

Bezdomovcov vymydlili, potom ich v obleku poslali nakupovať drahé autá

Českí kriminalisti v Karvinej rozplietajú prípad podvodne nakúpených automobilov, ktorých celková hodnota vystúpala na viac ako osem miliónov českých korún (okolo 300 tisíc eur). Automobily putovali k šéfovi skupiny. Ten nakoniec autá predával so zľavou 30 až 50 percent. Noví majitelia síce kúpili autá v dobrej viere, ale pravdepodobne o nich prídu. viac

Mladá fronta Dnes: Prevádzanie áut v Únii bude jednoduchšie. Bude menej byrokracie i kontrôl

Prevádzanie vozidiel medzi jednotlivými krajinami v rámci Európskej únie sa zjednoduší. Európský parlament rieši novú smernicu, podľa ktorej ľudia pri sťahovaní sa do inej krajiny EÚ nebudú musieť podstupovať otravné úradné kolečká. V dlhodobom horizonte by mohlo dôjsť k tomu, že raz bude v Európe jednotná poznávacia značka. Správu priniesol český denník Mladá fronta Dnes. viac

TV Markíza:  Bez áut aj bez peňazí

TV Markíza: Bez áut aj bez peňazí

Podvodník, o akom sa vám ani nesnívalo. Predstavte si, že zaplatíte 15-tisíc eur ako zálohu na kúpu a dovoz auta z Nemecka a niekto vám dá namiesto toho auto z požičovne. Obeťami takéhoto neuveriteľného podvodu sa stali desiatky Slovákov. Autá z požičovne museli vrátiť a nemajú ani peniaze. viac

Čas.sk: Len to neurobte ako Vladimír! Čitateľ dal za mercedes 4 800 eur, nemá ani auto, ani peniaze...

Pekne ho napálil! Keď si chcel Vladimír (58) z Nitry vlani kúpiť auto, ani len netušil, že pri tom narazí na zákerného špekulanta. viac

Sme.sk: Tretina ponúkaných vozidiel v ČR má stočené kilometre, ukázal prieskum

Až 37,2 percenta vozidiel ponúkaných na českých inzertných portáloch má stočené kilometre. Ďalšia pätina má záznam o poistnej udalosti. viac

TA3: Podvodník rozosiela falošné predvolania na políciu

Falošné predvolania zaznamenali policajti v súvislosti s nákupmi vozidiel cez internetové bazáre. Podvodník v inzeráte uvádza len emailový kontakt, cez ktorý nasleduje komunikácia so záujemcami o kúpu auta.  viac

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac