TA3: Trestné stáčanie kilometrov

Takmer polovica ojazdených áut na Slovensku má stočené kilometre. V Nemecku, kde je manipulácia s tachometrom samostatným trestným činom, ide až o tretinu vozidiel. Napriek tomu, že u nás stáčanie mnohí nepovažujú za nelegálne, opak je pravdou. viac

Ani kúpa nového auta nie je bezpečná, môže byť nelegálneho pôvodu

Jednateľa spoločnosti Auto Activity Lubora Černého obvinila minulý týždeň česká polícia zo sprenevery, podvodu a úverového podvodu v súvislosti s predajom nových áut. viac

Vyplňte dotazník a pomôžte tak ochrániť práva spotrebiteľov! Problémy pri nákupe aut zo zahraničia

Sieť európskych spotrebiteľských centier ECC-Net, ktorá sprostredkuje bezplatné mimosúdne riešenie spotrebiteľských sporov slovenských spotrebiteľov voči európskym obchodníkom, realizuje v roku 2015 celoeurópsky spoločný projekt zameraný na najčastejšie problémy spotrebiteľov pri nákupe áut zo zahraničia. Vyplnením tohto dotazníku pomôžete posilniť ochranu spotrebiteľov.

Reflex: Podvedených so stočenými tachometrami pribúda

Predseda SOVA, Mgr. Július Petrus, vystúpil v reportáži Reflexu o podvodoch so stočenými kilometrami. Pozrite si reportáž. viac

Mešec.cz: Složenky z více aut. Jak se bránit proti lžím v inzerci?

Článok z českej SOVA: Tři reálné příběhy se stejným problémem. V inzerátu byl vůz vychválený do nebes, v praxi šlo buď o složenku z více aut, nebo o auto po větší havárii.

Měšec.cz: Servisním knížkám z bazarů nevěřte. Lžou i značkoví prodejci

Článok z českej SOVA: Zfalšovat servisní knížku je snadné. Jenže oficiální autorizované servisy kontrolu nijak neulehčují. Údaje řeknou jen majiteli vozidla, a tím kupec před podpisem smlouvy není. viac

Bezdomovcov vymydlili, potom ich v obleku poslali nakupovať drahé autá

Českí kriminalisti v Karvinej rozplietajú prípad podvodne nakúpených automobilov, ktorých celková hodnota vystúpala na viac ako osem miliónov českých korún (okolo 300 tisíc eur). Automobily putovali k šéfovi skupiny. Ten nakoniec autá predával so zľavou 30 až 50 percent. Noví majitelia síce kúpili autá v dobrej viere, ale pravdepodobne o nich prídu. viac

Mladá fronta Dnes: Prevádzanie áut v Únii bude jednoduchšie. Bude menej byrokracie i kontrôl

Prevádzanie vozidiel medzi jednotlivými krajinami v rámci Európskej únie sa zjednoduší. Európský parlament rieši novú smernicu, podľa ktorej ľudia pri sťahovaní sa do inej krajiny EÚ nebudú musieť podstupovať otravné úradné kolečká. V dlhodobom horizonte by mohlo dôjsť k tomu, že raz bude v Európe jednotná poznávacia značka. Správu priniesol český denník Mladá fronta Dnes. viac

TV Markíza:  Bez áut aj bez peňazí

TV Markíza: Bez áut aj bez peňazí

Podvodník, o akom sa vám ani nesnívalo. Predstavte si, že zaplatíte 15-tisíc eur ako zálohu na kúpu a dovoz auta z Nemecka a niekto vám dá namiesto toho auto z požičovne. Obeťami takéhoto neuveriteľného podvodu sa stali desiatky Slovákov. Autá z požičovne museli vrátiť a nemajú ani peniaze. viac

Čas.sk: Len to neurobte ako Vladimír! Čitateľ dal za mercedes 4 800 eur, nemá ani auto, ani peniaze...

Pekne ho napálil! Keď si chcel Vladimír (58) z Nitry vlani kúpiť auto, ani len netušil, že pri tom narazí na zákerného špekulanta. viac

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac