Čas.sk: Staré taxíky v autobazári zázračne omladli- Tachometre stočili o 110 000 km!

Takú omladzovaciu kúru pre vaše auto, akú dostanete v Púchove, si zrejme inde len tak nekúpite. viac

Noviny.sk: Nepodceňujte kontrolu pri ojazdených autách. Ušetrí vám ďalšie náklady

Za stáčanie kilometrov v autách hrozia vysoké pokuty. Skúsený odborník to dokáže odhaliť. Dôležitá je ale profesionálna kontrola. viac

TV Markíza: Kúpil kradnuté auto

Kúpil si ojazdené auto a zhabali ho policajti. Zistili, že je kradnuté. S predajcom sa súdi už takmer 10 rokov a posledné rozhodnutie súdu ho šokovalo. viac

Aktuality.sk: Podvodníci „predávajú“ vymyslené autá za nízke ceny. Nabaľujú sa na vysokých zálohách

Falošní predajcovia áut si vymyslia zahraničnú identitu a cez podvodné platby od vás vylákajú peniaze. Už aj na Slovensku sa začali objavovať prípady podvodníkov, ktorí prostredníctvom zavádzajúcich inzerátov pripravili ľudí o peniaze pri kúpe nového auta. Zarábajú na vysokých zálohách, ktoré pýtajú vopred - prevodom na bankový účet. Na podvody upozorňuje Spolok na ochranu vlastníkov automobilov (SOVA). viac

Pravda.sk: Za pretáčanie tachometra dostal podmienku

Predal auto s pretočenými kilometrami a keď na to noví vlastníci prišli, majiteľa autobazára zažalovali. viac

Združenie SOVA považuje schválený zákon za polovičatý a nedokončený.

Združenie SOVA víta snahu politikov vyriešiť problém stáčania najazdených kilometrov na slovenskom trhu s ojazdenými vozidlami, schválený zákon však považuje za polovičatý a nedokončený. viac

Pravda: Pozor na dízle z bazárov. Stále viac z nich nemá povinné filtre

České autobazáre registrujú zvýšenú ponuku dieselových vozidiel s nefunkčným alebo odstráneným filtrom pevných častíc (DPF). Slovenský trh ojazdených áut na to tiež nie je inak, dodáva Združenie SOVA. viac

Topspeed: Ako a prečo vzniklo stáčanie kilometrov na jazdených autách?

Stáčanie kilometrov je mnohými ľuďmi považované za „národný folklór“. Aj podľa štatistík dosiahli úpravy tachometra ozrutné rozmery. V Českej republike sa ročne predá viac ako 270 000 áut so stočenými kilometrami! Predávajúci si nelegálnym spôsobom prilepšia až o 700 miliónov eur ročne! Nemusíme si robiť nádeje, že na slovenskom trhu je situácia lepšia, alebo zásadne odlišná. viac

24hodin.sk: Poslanci Smeru chcú ísť ďalej,za pretočené kilometre majú pykať bazáre

Autobazáre, ktoré permanentne a vedome predávajú autá s upravenými odometrami, teda počítadlami najazdených kilometrov, by mali čeliť sankciám. Avizuje to poslanec NR SR Anton Martvoň (Smer-SD), ktorý chce takto prostredníctvom pozmeňujúceho návrhu upraviť vlastnú novelu zákona o podmienkach prevádzky vozidiel. Právna norma, ktorej cieľom je zakázať v administratívno-právnej rovine neoprávnenú a úmyselnú manipuláciu s odometrom, je aktuálne v druhom čítaní. viac

Pravda.sk: Zákon pritvrdí podmienky prihlasovania áut

Až 75-tisíc majiteľom vozidiel hrozí, že prídu o doklady od auta a evidenčné čísla. Ide najmä o tých, ktorí majú vozidlo dočasne vyradené, nemajú dokončený jeho prepis alebo ho predali a nový majiteľ ho neprihlásil. Ak tak neurobia do 1.júla 2016, bude polícia považovať ich auto za ukradnuté. viac

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

26. marca 2019 | TV JOJ: Pozor na dovoz áut z Nemecka!

Majitelia starších vozidiel dostávajú v Nemecku príspevok na kúpu nového, takzvané šrotovné, a staré autá sa snažia predať za čo najviac peňazí. Keď však slovenský majiteľ dovezie takéto vozidlo na Slovensko, narazí na zásadný problém. viac

8. marca 2019 | Novinky.cz: Česká polícia obvinila päticu z daňových podvodov pri dovoze luxusných jazdeniek z Nemecka

Colníci a polícia zadržali päť obchodníkov s jazdenými luxusnými autami, ktorí pri svojich obchodoch spôsobili štátu podľa spisu škodu bezmála štyridsať miliónov korún (v prepočte 1,56 milióna eur). Zánovné jazdenky z Nemecka skupina údajne vozila do Českej republiky niekoľko rokov. Celkom by podľa výkazov malo ísť o… viac