Pravda.sk: Bez technickej a emisnej kontroly od marca bez pardonu a s pokutou

Dvojnásobný počet áut, predĺžený pracovný čas a sťažujúci sa vodiči. Situácia na staniciach emisných a technických kontrol bola v uplynulých dňoch kritická. viac

Autor zákona proti pretáčaniu kilometrov: každý môže svoje stočené auto beztrestne legalizovať

Poslanec NRSR za Smer-SD a zároveň jeden z tvorcov novely zákona proti pretáčaniu tachometrov, Anton Martvoň upokojil verejnosť, že na Slovensku bude stále existovať možnosť legalizácie stočených vozidiel, tvrdením že každý občan si môže na vozidle nechať nastaviť správny nájazd kilometrov a to beztrestne. Informácie poslanec Martvoň uviedol pre agentúru SITA a rozhovor s ním sa objavil v niekoľkých článkoch na internete. viac

PodKapotou.sk: Novela postaví mimo zákon vyše 1 milión vozidiel, nerieši ďalej čo s nimi

Novela zákona, ktorá zakazuje predaj vozidiel s upraveným odometrom mala pôvodne očistiť trh od špekulantov a nečestných predajcov. Nerieši však nič. viac

Čas.sk: Staré taxíky v autobazári zázračne omladli- Tachometre stočili o 110 000 km!

Takú omladzovaciu kúru pre vaše auto, akú dostanete v Púchove, si zrejme inde len tak nekúpite. viac

Noviny.sk: Nepodceňujte kontrolu pri ojazdených autách. Ušetrí vám ďalšie náklady

Za stáčanie kilometrov v autách hrozia vysoké pokuty. Skúsený odborník to dokáže odhaliť. Dôležitá je ale profesionálna kontrola. viac

TV Markíza: Kúpil kradnuté auto

Kúpil si ojazdené auto a zhabali ho policajti. Zistili, že je kradnuté. S predajcom sa súdi už takmer 10 rokov a posledné rozhodnutie súdu ho šokovalo. viac

Aktuality.sk: Podvodníci „predávajú“ vymyslené autá za nízke ceny. Nabaľujú sa na vysokých zálohách

Falošní predajcovia áut si vymyslia zahraničnú identitu a cez podvodné platby od vás vylákajú peniaze. Už aj na Slovensku sa začali objavovať prípady podvodníkov, ktorí prostredníctvom zavádzajúcich inzerátov pripravili ľudí o peniaze pri kúpe nového auta. Zarábajú na vysokých zálohách, ktoré pýtajú vopred - prevodom na bankový účet. Na podvody upozorňuje Spolok na ochranu vlastníkov automobilov (SOVA). viac

Pravda.sk: Za pretáčanie tachometra dostal podmienku

Predal auto s pretočenými kilometrami a keď na to noví vlastníci prišli, majiteľa autobazára zažalovali. viac

Združenie SOVA považuje schválený zákon za polovičatý a nedokončený.

Združenie SOVA víta snahu politikov vyriešiť problém stáčania najazdených kilometrov na slovenskom trhu s ojazdenými vozidlami, schválený zákon však považuje za polovičatý a nedokončený. viac

Pravda: Pozor na dízle z bazárov. Stále viac z nich nemá povinné filtre

České autobazáre registrujú zvýšenú ponuku dieselových vozidiel s nefunkčným alebo odstráneným filtrom pevných častíc (DPF). Slovenský trh ojazdených áut na to tiež nie je inak, dodáva Združenie SOVA. viac

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac