Rádio Regina: Čo všetko skontrolovať pri kúpe ojazdeného auta

Dnešný tretí podnet je od pána Pavla z Ružomberka. Kúpil staršie auto a ako to už býva zvykom, kamaráti mu hneď začali vysvetľovať, čo všetko musí a čo nemusí urobiť. Čo vymeniť, čo skontrolovať, atď. Citujem. "Prosím vás, poraďte mi, o určite musím urobiť. Ja viem, že moji kamaráti to myslia dobre, ale ani jeden z nich nie je mechanik. Preto sa obraciam na vás, na profesionálov. Ďakujem." Koniec citátu. Ďakujem za dôveru pánovi Pavlovi, ale ja tiež nie som mechanik a tak som po odpovede na jeho otázky radšej zašiel za našim dvorným mechanikom Petrom Vojtkom. viac

Automix.sk: Zlá oprava karosérie vás môže stáť život. Ako sa jej vyhnúť?

Niekdajšie postupy opráv karosérií môžu byť u nových áut s vysokopevnostnou oceľou kontraproduktívne až nebezpečné. Komu teda zveriť opravu havarovaného auta? viac

MY Trnavské noviny: Muž naletel podvodníkom

Polícia obvinila najmenej v dvoch prípadoch mužov z podvodu na internetových bazároch. Dvojica mužov si zverejnila na internetovej stránke ,,bazos. sk" inzerát, prostredníctvom ktorého ponúkali na predaj ojazdené auto. viac

TV JOJ: Nezákonné omladzovanie áut

Od 1. marca platí novela zákona, ktorá zakazuje predaj áut so stočenými kilometrami. Odhady pritom hovoria, že až 40% predávaných ojazdených áut má na počítadlách menej kilometrov, ako je reálny stav. Čo teda novela zákona pre mnohých prináša, o tom sa porozprávame s ďalším našim hosťom, Marošom Paleschom. viac

Hospodárske noviny: Zákaz pretočených tachometrov: zúfalí vodiči a autobazáre

Stočené kilometre na tachometri predstavujú v dnešných dňoch problém tisícok vodičov. Nový zákon, ktorý zakazuje právnickým osobám výkup a predaj automobilov s pretočenými kilometrami na tachometri, platí od začiatku marca.  viac

Pravda.sk: Zúfalí majitelia áut. Pretočené kilometre im komplikujú predaj

Platí len pár dní a už komplikuje životy ľudí. Nové nariadenie zakazuje od 1. marca autobazárom a podnikateľom predať aj vykúpiť auto s pretočenými kilometrami. Na tom by nebolo nič zlé, keby sa ľudia, ktorí si zaobstarali vozidlo s falošnými hodnotami a nevedeli o tom, nedostali do neriešiteľnej situácie. viac

Auto Bild Slovensko: Zákon o stočených km ničí nevinných vodičov

Novela zákona, ktorá zavádza tresty za stáčanie odometrov, má prvé obete. Nezasiahla však šmelinárov, ktorí upravujú autá, ale podľa všetkého ničí nevinných vodičov. Zákon problém stočených kilometrov vôbec nevyriešil, zato vytvoril celý rad ďalších. A oveľa závažnejších. viac

Pravda.sk: Bez technickej a emisnej kontroly od marca bez pardonu a s pokutou

Dvojnásobný počet áut, predĺžený pracovný čas a sťažujúci sa vodiči. Situácia na staniciach emisných a technických kontrol bola v uplynulých dňoch kritická. viac

Autor zákona proti pretáčaniu kilometrov: každý môže svoje stočené auto beztrestne legalizovať

Poslanec NRSR za Smer-SD a zároveň jeden z tvorcov novely zákona proti pretáčaniu tachometrov, Anton Martvoň upokojil verejnosť, že na Slovensku bude stále existovať možnosť legalizácie stočených vozidiel, tvrdením že každý občan si môže na vozidle nechať nastaviť správny nájazd kilometrov a to beztrestne. Informácie poslanec Martvoň uviedol pre agentúru SITA a rozhovor s ním sa objavil v niekoľkých článkoch na internete. viac

PodKapotou.sk: Novela postaví mimo zákon vyše 1 milión vozidiel, nerieši ďalej čo s nimi

Novela zákona, ktorá zakazuje predaj vozidiel s upraveným odometrom mala pôvodne očistiť trh od špekulantov a nečestných predajcov. Nerieši však nič. viac

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

26. marca 2019 | TV JOJ: Pozor na dovoz áut z Nemecka!

Majitelia starších vozidiel dostávajú v Nemecku príspevok na kúpu nového, takzvané šrotovné, a staré autá sa snažia predať za čo najviac peňazí. Keď však slovenský majiteľ dovezie takéto vozidlo na Slovensko, narazí na zásadný problém. viac

8. marca 2019 | Novinky.cz: Česká polícia obvinila päticu z daňových podvodov pri dovoze luxusných jazdeniek z Nemecka

Colníci a polícia zadržali päť obchodníkov s jazdenými luxusnými autami, ktorí pri svojich obchodoch spôsobili štátu podľa spisu škodu bezmála štyridsať miliónov korún (v prepočte 1,56 milióna eur). Zánovné jazdenky z Nemecka skupina údajne vozila do Českej republiky niekoľko rokov. Celkom by podľa výkazov malo ísť o… viac