Hospodárske noviny: Zákaz pretočených tachometrov: zúfalí vodiči a autobazáre

Stočené kilometre na tachometri predstavujú v dnešných dňoch problém tisícok vodičov. Nový zákon, ktorý zakazuje právnickým osobám výkup a predaj automobilov s pretočenými kilometrami na tachometri, platí od začiatku marca.

Doplácajú naň predovšetkým autobazáre, ktoré majú po novom zakázané vykupovať autá so stočenými kilometrami. Problém tak vzniká na dvoch stranách – na strane bazárov, ktoré tieto autá nemôžu kvôli zmene zákona odkúpiť, aj na strane vodičov, ktorí potrebujú svoje autá predať. Nešťastní vodiči i firmy sa začali obracať na Spolok na ochranu vlastníkov automobilov. „Je to už niekoľko desiatok e-mailov z celého Slovenska od začiatku účinnosti zákona,“ potvrdil množstvo podnetov prezident SOVA Július Petrus.

Označenie: nepredajné

Zákon má chrániť, ovplyvňuje však aj tých, ktorí za nič nemôžu. To sú podľa prezidenta Autoklubu SR Štefana Mihálika predovšetkým vodiči, ktorí o tom, že majú doma auto so stočeným tachometrom, nevedeli.

Celý článok nájdete tu.

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

26. novembra 2019 | Hlavnespravy_Nekonečný príbeh podvodov s jazdenkami

Kúpa ojazdeného vozidla prináša so sebou viaceré riziká. Na jednej strane sú to napríklad stočené kilometre, omladenie roku výroby, sfalšované doklady alebo identifikátory vozidla. Na strane druhej tu sú spoločnosti vydávajúce rôzne reporty a certifikáty naoko garantujúce údaje o vozidle. viac

7. augusta 2019 | MY Topoľčianske noviny_POZOR NA PODVODY S AUTAMI