MY Trnavské noviny: Muž naletel podvodníkom

Polícia obvinila najmenej v dvoch prípadoch mužov z podvodu na internetových bazároch. Dvojica mužov si zverejnila na internetovej stránke ,,bazos. sk" inzerát, prostredníctvom ktorého ponúkali na predaj ojazdené auto.

Mitsubishi L 200, 4x4, vyrobené v roku 2001, inzerovali v novembri 2015 za sumu 1600 eur a v prípade záujmu o prihlásenie auta, žiadali navyše 420 eur.

Na ich ponuku zareagoval telefonicky 39-ročný muž z okresu Trnava. S predávajúcim sa cez telefón dohodli na zálohe tisíc eur. Podmienkou pre rezerváciu bol aj prevod peňazí na účet predajcu, ktorý prebehol ešte v ten istý deň. Po transakcii dostal poškodený krátku mobilnú správu, že záloha bola prijatá, ale viac sa mu s predávajúcimi nedarilo skontaktovať.

Na viaceré výzvy muža nereagovali a sľúbenú zálohu nevrátili. Dvaja muži vo veku 34 a 35 rokov z okresu Malacky sú podozriví z prečinu podvodu.

Podobný prípad riešia aj policajti z Piešťan a Leopoldova. Obaja obvinení už boli v minulosti za internetové podvody odsúdení a potrestaní. Teraz im hrozí strata slobody až na dva roky.

Celý článok nájdete v tlačenej verzii MY Trnavské noviny.

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

26. marca 2019 | TV JOJ: Pozor na dovoz áut z Nemecka!

Majitelia starších vozidiel dostávajú v Nemecku príspevok na kúpu nového, takzvané šrotovné, a staré autá sa snažia predať za čo najviac peňazí. Keď však slovenský majiteľ dovezie takéto vozidlo na Slovensko, narazí na zásadný problém. viac

8. marca 2019 | Novinky.cz: Česká polícia obvinila päticu z daňových podvodov pri dovoze luxusných jazdeniek z Nemecka

Colníci a polícia zadržali päť obchodníkov s jazdenými luxusnými autami, ktorí pri svojich obchodoch spôsobili štátu podľa spisu škodu bezmála štyridsať miliónov korún (v prepočte 1,56 milióna eur). Zánovné jazdenky z Nemecka skupina údajne vozila do Českej republiky niekoľko rokov. Celkom by podľa výkazov malo ísť o… viac