MY Trnavské noviny: Muž naletel podvodníkom

Polícia obvinila najmenej v dvoch prípadoch mužov z podvodu na internetových bazároch. Dvojica mužov si zverejnila na internetovej stránke ,,bazos. sk" inzerát, prostredníctvom ktorého ponúkali na predaj ojazdené auto.

Mitsubishi L 200, 4x4, vyrobené v roku 2001, inzerovali v novembri 2015 za sumu 1600 eur a v prípade záujmu o prihlásenie auta, žiadali navyše 420 eur.

Na ich ponuku zareagoval telefonicky 39-ročný muž z okresu Trnava. S predávajúcim sa cez telefón dohodli na zálohe tisíc eur. Podmienkou pre rezerváciu bol aj prevod peňazí na účet predajcu, ktorý prebehol ešte v ten istý deň. Po transakcii dostal poškodený krátku mobilnú správu, že záloha bola prijatá, ale viac sa mu s predávajúcimi nedarilo skontaktovať.

Na viaceré výzvy muža nereagovali a sľúbenú zálohu nevrátili. Dvaja muži vo veku 34 a 35 rokov z okresu Malacky sú podozriví z prečinu podvodu.

Podobný prípad riešia aj policajti z Piešťan a Leopoldova. Obaja obvinení už boli v minulosti za internetové podvody odsúdení a potrestaní. Teraz im hrozí strata slobody až na dva roky.

Celý článok nájdete v tlačenej verzii MY Trnavské noviny.

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

26. novembra 2019 | Hlavnespravy_Nekonečný príbeh podvodov s jazdenkami

Kúpa ojazdeného vozidla prináša so sebou viaceré riziká. Na jednej strane sú to napríklad stočené kilometre, omladenie roku výroby, sfalšované doklady alebo identifikátory vozidla. Na strane druhej tu sú spoločnosti vydávajúce rôzne reporty a certifikáty naoko garantujúce údaje o vozidle. viac

7. augusta 2019 | MY Topoľčianske noviny_POZOR NA PODVODY S AUTAMI