Pravda.sk: Zákon pritvrdí podmienky prihlasovania áut

Až 75-tisíc majiteľom vozidiel hrozí, že prídu o doklady od auta a evidenčné čísla. Ide najmä o tých, ktorí majú vozidlo dočasne vyradené, nemajú dokončený jeho prepis alebo ho predali a nový majiteľ ho neprihlásil. Ak tak neurobia do 1.júla 2016, bude polícia považovať ich auto za ukradnuté. viac

Auto žurnál: Ako postupovať pri kúpe jazdeného auta

V servisnej poradni pokračujeme témou výberu jazdeného auta. Mechanikov sme sa opýtali na ich skúsenosti so zisťovaním reálneho stavu jazdených vozidiel. viac

TVNoviny.sk: Našetril si na vysnívané auto. Nemá ani auto a ani peniaze

Prípad sa naťahuje už neuveriteľných 16 rokov. Pán Karol sa nevie dostať ani k úrokom z omeškania. viac

Sme.sk: Martvoň a Brixi chcú zasiahnuť proti stáčaniu kilometrov a antiradarom

Za neoprávnené a úmyselné manipulácie s odometrom bude môcť Slovenská obchodná inšpekcia uložiť pokutu od 5000 eur do 50-tisíc eur. viac

TV Markíza: Skrytou kamerou na nákup auta. Stáčal kilometre, vďaka nám ho má polícia

Televízia Markíza odhalila ďalšie auto so stočeným tachometrom. A opäť v autobazári. Keďže podobných prípadov je na Slovensku veľmi veľa, tentoraz sme sa rozhodli urobiť viac. Vydávali sme sa za kupujúceho, podozrivého predajcu aj auto nakrútili skrytou kamerou a všetky dôkazy odovzdali polícii. viac

Pozor, zákruta!: Patálie s autom kúpeným v autobazáre

Nekonečná motoristická patália poslucháčky Alžbety Poparovej z hlavného mesta sa začala. viac

TV JOJ: Predvádzacie alebo jazdené?

Rodina z Humenného je v patovej situácii, za vyše 25 000 eur si kúpili auto, malo ísť o predvádzacie vozidlo. Ukázalo sa však, že auto je havarované, predávajúci pritom tvrdí, že noví majitelia o tom mali vedieť. Dopadlo to tak, že auto teraz nechcú ani oklamaní Humenčania, ani automobilka. viac

DenníkN: Maximálne pokuty za rýchlosť budú vyššie (čo všetko chce Kaliňák zmeniť)

Pozrite sa, čo sa môže od budúceho roka zmeniť, ak ste šofér, chodec či cyklista. viac

TA3: Trestné stáčanie kilometrov

Takmer polovica ojazdených áut na Slovensku má stočené kilometre. V Nemecku, kde je manipulácia s tachometrom samostatným trestným činom, ide až o tretinu vozidiel. Napriek tomu, že u nás stáčanie mnohí nepovažujú za nelegálne, opak je pravdou. viac

Ani kúpa nového auta nie je bezpečná, môže byť nelegálneho pôvodu

Jednateľa spoločnosti Auto Activity Lubora Černého obvinila minulý týždeň česká polícia zo sprenevery, podvodu a úverového podvodu v súvislosti s predajom nových áut. viac

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac