Ani kúpa nového auta nie je bezpečná, môže byť nelegálneho pôvodu

Jednateľa spoločnosti Auto Activity Lubora Černého obvinila minulý týždeň česká polícia zo sprenevery, podvodu a úverového podvodu v súvislosti s predajom nových áut.

Podľa detektívov z krajského oddelenia hospodárskej kriminálky dosahuje výška škody najmenej 42 miliónov českých korún (1,5 milióna eur) . Obvinenému podnikateľovi hrozí až desať rokov väzenia. Kriminalisti sa začali prípadom zaoberať už na začiatku minulého roka. Policajti postupne prijímali trestné oznámenia od podvedených klientov. „Prostredníctvom svojich zamestnancov a sprostredkovateľov predaja uzatváral záväzné objednávky na predaj nových vozidiel, tieto vozidlá potom fakticky predával a inkasoval od koncových zákazníkov peniaze. Vozidlá predával ich novým majiteľom aj napriek tomu, že vedel, že nie sú uhradené faktúry bankovým spoločnostiam, ktorým tieto autá v skutočnosti patrili," vysvetlila hovorkyňa krajskej polície Dana Čírtková.

Viac nájdete tu.

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac