Vyplňte dotazník a pomôžte tak ochrániť práva spotrebiteľov! Problémy pri nákupe aut zo zahraničia

Sieť európskych spotrebiteľských centier ECC-Net, ktorá sprostredkuje bezplatné mimosúdne riešenie spotrebiteľských sporov slovenských spotrebiteľov voči európskym obchodníkom, realizuje v roku 2015 celoeurópsky spoločný projekt zameraný na najčastejšie problémy spotrebiteľov pri nákupe áut zo zahraničia. Vyplnením tohto dotazníku pomôžete posilniť ochranu spotrebiteľov.

Ministerstvo hospodárstva SR v spolupráci so sieťou európskych spotrebiteľských centier ECC-Net zisťuje najčastejšie problémy a neprávosti, ktoré sa dejú pri nákupe vozidiel zo zahranicčia. A kto o tom vie viac ako priamo spotrebitelia? Pomôžte preto prosím vyplnením tohto dotazníku. Iba tak sa môže zlepšiť dodržiavanie práv spotrebiteľov na európskom trhu.

Dotazník nájdete tu.

Europske spotrebitelské centrumministerstvo hospodárstva

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac