TV Markíza:  Bez áut aj bez peňazí

TV Markíza: Bez áut aj bez peňazí

Podvodník, o akom sa vám ani nesnívalo. Predstavte si, že zaplatíte 15-tisíc eur ako zálohu na kúpu a dovoz auta z Nemecka a niekto vám dá namiesto toho auto z požičovne. Obeťami takéhoto neuveriteľného podvodu sa stali desiatky Slovákov. Autá z požičovne museli vrátiť a nemajú ani peniaze. viac

Čas.sk: Len to neurobte ako Vladimír! Čitateľ dal za mercedes 4 800 eur, nemá ani auto, ani peniaze...

Pekne ho napálil! Keď si chcel Vladimír (58) z Nitry vlani kúpiť auto, ani len netušil, že pri tom narazí na zákerného špekulanta. viac

Sme.sk: Tretina ponúkaných vozidiel v ČR má stočené kilometre, ukázal prieskum

Až 37,2 percenta vozidiel ponúkaných na českých inzertných portáloch má stočené kilometre. Ďalšia pätina má záznam o poistnej udalosti. viac

TA3: Podvodník rozosiela falošné predvolania na políciu

Falošné predvolania zaznamenali policajti v súvislosti s nákupmi vozidiel cez internetové bazáre. Podvodník v inzeráte uvádza len emailový kontakt, cez ktorý nasleduje komunikácia so záujemcami o kúpu auta.  viac

Sme.sk:  Bodka za prípadom legalizácie kradnutých áut

Sme.sk: Bodka za prípadom legalizácie kradnutých áut

Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes dal prerokovaním odvolania Ľudovíta Petra z Veľkej Lomnice bodku za prípadom legalizácie kradnutých áut, v ktorom stíhali ôsmich mužov. viac

Príbeh čitateľa: Bazár mi predal dovezené auto s garanciou, ktorú nakoniec negarantoval

Náš čitateľ Michal kúpil auto od dovozca, ktorý mu garantoval dobrý stav vozidla. Napriek tomu sa vozidlo začalo rozpadávať a dovozca začal strečkovať. viac

Automoto: Odhalených takmer 30 miliónov stočených kilometrov

Slovenský Spolok na ochranu vlastníkov automobilov začína kontrolovať stav odometrov na dovezených vozidiel. Celkový počet stočených kilometrov je takmer 30 miliónov. viac

TV JOJ: Podvody pri kúpe ojazdeného auta

Jedným z najčastejších podvodov ako zarobiť na zákazníkovi je stáčanie najazdených kilometrov. Objavuje sa ale stále viac prípadov, kedy na aute bol zmenený rok výroby. viac

SOVA v Hospodárskych novinách: Trh zaplavujú autá z exekúcie

Podvody. Na Slovensku neexistuje centrálna evidencia exekúcií. Prídete o vozidlo i peniaze. Špekulanti s autami našli nový trik. Najnovšie sa rozmohli predaje vozidiel z exekúcie. viac

Hlavnespravy_Nekonečný príbeh podvodov s jazdenkami

Kúpa ojazdeného vozidla prináša so sebou viaceré riziká. Na jednej strane sú to napríklad stočené kilometre, omladenie roku výroby, sfalšované doklady alebo identifikátory vozidla. Na strane druhej tu sú spoločnosti vydávajúce rôzne reporty a certifikáty naoko garantujúce údaje o vozidle. viac

26. novembra 2019 | Hlavnespravy_Nekonečný príbeh podvodov s jazdenkami

7. augusta 2019 | MY Topoľčianske noviny_POZOR NA PODVODY S AUTAMI

Problémy pri kúpe z druhej ruky pretrvávajú už roky. PARTIZÁNSKE - V okrese Partizánske policajti už viac rokov po sebe prijímajú oznámenia nespokojných občanov, ktorí sa rozhodli kúpiť motorové vozidlo z druhej ruky, na inzerát a kúpa vozidla vďaka rôznym komplikáciám zo strany predávajúceho dopadla inak, ako mali kupujúci… viac

5. augusta 2019 | 24.hod_OKLAMALI ĽUDÍ: V okrese Partizánske došlo k podvodnému predaju áut

Polícia upozorňuje občanov na podvodné predaje áut v okrese Partizánske. Oznámenia oklamaných kupujúcich prijíma už niekoľko rokov po sebe. Autá, ktoré si ľudia zadovážili cez inzerát, majú zlý technický stav, problémy a nezrovnalosti v technickej dokumentácii či v ich evidencii u polície. Informovala o tom vo štvrtok TASR Elena… viac

24. mája 2019 | AUTORIDE: Chaos v Poľsku: parlament omylom zrušil tresty za stáčanie odometrov ešte skôr, než začali platiť

V Poľsku nastala chaotická situácia v legislatíve zavádzajúcej tresty za stáčanie odometrov vo výške až päť rokov väzenia. Úprava, na ktorú sa tešili všetci poctiví predajcovia jazdeniek, bola na poslednú chvíľu omylom zrušená pri hlasovaní o vyšších trestoch za sexuálne zneužívanie detí, čo je dôsledkom pedofilnej… viac