Čas.sk: Len to neurobte ako Vladimír! Čitateľ dal za mercedes 4 800 eur, nemá ani auto, ani peniaze...

Pekne ho napálil! Keď si chcel Vladimír (58) z Nitry vlani kúpiť auto, ani len netušil, že pri tom narazí na zákerného špekulanta.

Prišiel nielen o peniaze, ale i o všetky ilúzie, že auto, za ktoré zaplatil zálohu, ešte niekedy uvidí. Pomoci sa nedokáže dovolať ani na polícii.

Pritom má ísť o známu firmu. Vladimírova nočná mora sa začala v momente, keď mu Igor S. (38) z Banskej Bystrice ponúkol, že mu zoženie auto. „Vlani sme podpísali kúpno-predajnú zmluvu, na základe ktorej mi mal odovzdať vozidlo Mercedes Sprinter. Za to som mu dal zálohu 4 800 €,“ spomína Vladimír na začiatok príbehu ako zo zlého sna.

Muž, ktorý mu mal vozidlo dodať, sa však začal vyhovárať. „Raz sľuboval auto, inokedy vrátenie peňazí. Neprišlo ale ani k jednému, ani k druhému,“ dodal podvedený muž.

Vladimírovi napokon došla trpezlivosť a na Igora podal trestné oznámenie za podvod. Podľa slov jeho právnej zástupkyne ho však polícia neprijala, lebo v čase vyplatenia zálohy nemal byť preukázaný úmysel si peniaze ponechať.

Až neskôr sa Nitranovi podarilo zistiť, s kým mal vlastne do činenia. „Tam, kde býva, mi ľudia povedali, čo je zač. V novinách som dokonca našiel o ňom článok pod titulkom Podvodník pôjde za mreže! Píše sa v ňom, že v rokoch 2002 - 2004 sľúbil viacerým ľuďom zabezpečiť nákup áut či prácu v Taliansku.

Tiež od nich pobral zálohy a nič nedodal. Spôsobil škodu vyše 116-tisíc €, za čo mu súd vymeral trest 6 rokov a 4 mesiace,“ uviedol rozhorčený muž. Nový Čas sa s Igorom S. pokúšal viackrát spojiť, no jeho telefón bol vždy nedostupný.

Viac nájdete tu.

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac