Ako odhaliť manipuláciu s počtom najazdených kilometrov?

Sme.sk: Martvoň a Brixi chcú zasiahnuť proti stáčaniu kilometrov a antiradarom

Za neoprávnené a úmyselné manipulácie s odometrom bude môcť Slovenská obchodná inšpekcia uložiť pokutu od 5000 eur do 50-tisíc eur. viac

TV Markíza: Skrytou kamerou na nákup auta. Stáčal kilometre, vďaka nám ho má polícia

Televízia Markíza odhalila ďalšie auto so stočeným tachometrom. A opäť v autobazári. Keďže podobných prípadov je na Slovensku veľmi veľa, tentoraz sme sa rozhodli urobiť viac. Vydávali sme sa za kupujúceho, podozrivého predajcu aj auto nakrútili skrytou kamerou a všetky dôkazy odovzdali polícii. viac

TV JOJ: Predvádzacie alebo jazdené?

Rodina z Humenného je v patovej situácii, za vyše 25 000 eur si kúpili auto, malo ísť o predvádzacie vozidlo. Ukázalo sa však, že auto je havarované, predávajúci pritom tvrdí, že noví majitelia o tom mali vedieť. Dopadlo to tak, že auto teraz nechcú ani oklamaní Humenčania, ani automobilka. viac

TA3: Trestné stáčanie kilometrov

Takmer polovica ojazdených áut na Slovensku má stočené kilometre. V Nemecku, kde je manipulácia s tachometrom samostatným trestným činom, ide až o tretinu vozidiel. Napriek tomu, že u nás stáčanie mnohí nepovažujú za nelegálne, opak je pravdou. viac

Vyplňte dotazník a pomôžte tak ochrániť práva spotrebiteľov! Problémy pri nákupe aut zo zahraničia

Sieť európskych spotrebiteľských centier ECC-Net, ktorá sprostredkuje bezplatné mimosúdne riešenie spotrebiteľských sporov slovenských spotrebiteľov voči európskym obchodníkom, realizuje v roku 2015 celoeurópsky spoločný projekt zameraný na najčastejšie problémy spotrebiteľov pri nákupe áut zo zahraničia. Vyplnením tohto dotazníku pomôžete posilniť ochranu spotrebiteľov.

Reflex: Podvedených so stočenými tachometrami pribúda

Predseda SOVA, Mgr. Július Petrus, vystúpil v reportáži Reflexu o podvodoch so stočenými kilometrami. Pozrite si reportáž. viac

Mešec.cz: Složenky z více aut. Jak se bránit proti lžím v inzerci?

Článok z českej SOVA: Tři reálné příběhy se stejným problémem. V inzerátu byl vůz vychválený do nebes, v praxi šlo buď o složenku z více aut, nebo o auto po větší havárii.

Měšec.cz: Servisním knížkám z bazarů nevěřte. Lžou i značkoví prodejci

Článok z českej SOVA: Zfalšovat servisní knížku je snadné. Jenže oficiální autorizované servisy kontrolu nijak neulehčují. Údaje řeknou jen majiteli vozidla, a tím kupec před podpisem smlouvy není. viac

Sme.sk: Tretina ponúkaných vozidiel v ČR má stočené kilometre, ukázal prieskum

Až 37,2 percenta vozidiel ponúkaných na českých inzertných portáloch má stočené kilometre. Ďalšia pätina má záznam o poistnej udalosti. viac

TV JOJ: Podvody pri kúpe ojazdeného auta

Jedným z najčastejších podvodov ako zarobiť na zákazníkovi je stáčanie najazdených kilometrov. Objavuje sa ale stále viac prípadov, kedy na aute bol zmenený rok výroby. viac

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac