Ako odhaliť manipuláciu s počtom najazdených kilometrov?

Sme.sk: Martvoň a Brixi chcú zasiahnuť proti stáčaniu kilometrov a antiradarom

Za neoprávnené a úmyselné manipulácie s odometrom bude môcť Slovenská obchodná inšpekcia uložiť pokutu od 5000 eur do 50-tisíc eur. viac

TV Markíza: Skrytou kamerou na nákup auta. Stáčal kilometre, vďaka nám ho má polícia

Televízia Markíza odhalila ďalšie auto so stočeným tachometrom. A opäť v autobazári. Keďže podobných prípadov je na Slovensku veľmi veľa, tentoraz sme sa rozhodli urobiť viac. Vydávali sme sa za kupujúceho, podozrivého predajcu aj auto nakrútili skrytou kamerou a všetky dôkazy odovzdali polícii. viac

TV JOJ: Predvádzacie alebo jazdené?

Rodina z Humenného je v patovej situácii, za vyše 25 000 eur si kúpili auto, malo ísť o predvádzacie vozidlo. Ukázalo sa však, že auto je havarované, predávajúci pritom tvrdí, že noví majitelia o tom mali vedieť. Dopadlo to tak, že auto teraz nechcú ani oklamaní Humenčania, ani automobilka. viac

TA3: Trestné stáčanie kilometrov

Takmer polovica ojazdených áut na Slovensku má stočené kilometre. V Nemecku, kde je manipulácia s tachometrom samostatným trestným činom, ide až o tretinu vozidiel. Napriek tomu, že u nás stáčanie mnohí nepovažujú za nelegálne, opak je pravdou. viac

Vyplňte dotazník a pomôžte tak ochrániť práva spotrebiteľov! Problémy pri nákupe aut zo zahraničia

Sieť európskych spotrebiteľských centier ECC-Net, ktorá sprostredkuje bezplatné mimosúdne riešenie spotrebiteľských sporov slovenských spotrebiteľov voči európskym obchodníkom, realizuje v roku 2015 celoeurópsky spoločný projekt zameraný na najčastejšie problémy spotrebiteľov pri nákupe áut zo zahraničia. Vyplnením tohto dotazníku pomôžete posilniť ochranu spotrebiteľov.

Reflex: Podvedených so stočenými tachometrami pribúda

Predseda SOVA, Mgr. Július Petrus, vystúpil v reportáži Reflexu o podvodoch so stočenými kilometrami. Pozrite si reportáž. viac

Mešec.cz: Složenky z více aut. Jak se bránit proti lžím v inzerci?

Článok z českej SOVA: Tři reálné příběhy se stejným problémem. V inzerátu byl vůz vychválený do nebes, v praxi šlo buď o složenku z více aut, nebo o auto po větší havárii.

Měšec.cz: Servisním knížkám z bazarů nevěřte. Lžou i značkoví prodejci

Článok z českej SOVA: Zfalšovat servisní knížku je snadné. Jenže oficiální autorizované servisy kontrolu nijak neulehčují. Údaje řeknou jen majiteli vozidla, a tím kupec před podpisem smlouvy není. viac

Sme.sk: Tretina ponúkaných vozidiel v ČR má stočené kilometre, ukázal prieskum

Až 37,2 percenta vozidiel ponúkaných na českých inzertných portáloch má stočené kilometre. Ďalšia pätina má záznam o poistnej udalosti. viac

Automoto: Odhalených takmer 30 miliónov stočených kilometrov

Slovenský Spolok na ochranu vlastníkov automobilov začína kontrolovať stav odometrov na dovezených vozidiel. Celkový počet stočených kilometrov je takmer 30 miliónov. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

26. novembra 2019 | Hlavnespravy_Nekonečný príbeh podvodov s jazdenkami

Kúpa ojazdeného vozidla prináša so sebou viaceré riziká. Na jednej strane sú to napríklad stočené kilometre, omladenie roku výroby, sfalšované doklady alebo identifikátory vozidla. Na strane druhej tu sú spoločnosti vydávajúce rôzne reporty a certifikáty naoko garantujúce údaje o vozidle. viac

7. augusta 2019 | MY Topoľčianske noviny_POZOR NA PODVODY S AUTAMI