Kriminalita v oblasti nákupu a predaja ojazdených automobilov na slovenskom trhu

Pravda: Pozor na dízle z bazárov. Stále viac z nich nemá povinné filtre

České autobazáre registrujú zvýšenú ponuku dieselových vozidiel s nefunkčným alebo odstráneným filtrom pevných častíc (DPF). Slovenský trh ojazdených áut na to tiež nie je inak, dodáva Združenie SOVA. viac

Topspeed: Ako a prečo vzniklo stáčanie kilometrov na jazdených autách?

Stáčanie kilometrov je mnohými ľuďmi považované za „národný folklór“. Aj podľa štatistík dosiahli úpravy tachometra ozrutné rozmery. V Českej republike sa ročne predá viac ako 270 000 áut so stočenými kilometrami! Predávajúci si nelegálnym spôsobom prilepšia až o 700 miliónov eur ročne! Nemusíme si robiť nádeje, že na slovenskom trhu je situácia lepšia, alebo zásadne odlišná. viac

24hodin.sk: Poslanci Smeru chcú ísť ďalej,za pretočené kilometre majú pykať bazáre

Autobazáre, ktoré permanentne a vedome predávajú autá s upravenými odometrami, teda počítadlami najazdených kilometrov, by mali čeliť sankciám. Avizuje to poslanec NR SR Anton Martvoň (Smer-SD), ktorý chce takto prostredníctvom pozmeňujúceho návrhu upraviť vlastnú novelu zákona o podmienkach prevádzky vozidiel. Právna norma, ktorej cieľom je zakázať v administratívno-právnej rovine neoprávnenú a úmyselnú manipuláciu s odometrom, je aktuálne v druhom čítaní. viac

Pravda.sk: Zákon pritvrdí podmienky prihlasovania áut

Až 75-tisíc majiteľom vozidiel hrozí, že prídu o doklady od auta a evidenčné čísla. Ide najmä o tých, ktorí majú vozidlo dočasne vyradené, nemajú dokončený jeho prepis alebo ho predali a nový majiteľ ho neprihlásil. Ak tak neurobia do 1.júla 2016, bude polícia považovať ich auto za ukradnuté. viac

Auto žurnál: Ako postupovať pri kúpe jazdeného auta

V servisnej poradni pokračujeme témou výberu jazdeného auta. Mechanikov sme sa opýtali na ich skúsenosti so zisťovaním reálneho stavu jazdených vozidiel. viac

TVNoviny.sk: Našetril si na vysnívané auto. Nemá ani auto a ani peniaze

Prípad sa naťahuje už neuveriteľných 16 rokov. Pán Karol sa nevie dostať ani k úrokom z omeškania. viac

Sme.sk: Martvoň a Brixi chcú zasiahnuť proti stáčaniu kilometrov a antiradarom

Za neoprávnené a úmyselné manipulácie s odometrom bude môcť Slovenská obchodná inšpekcia uložiť pokutu od 5000 eur do 50-tisíc eur. viac

TV Markíza: Skrytou kamerou na nákup auta. Stáčal kilometre, vďaka nám ho má polícia

Televízia Markíza odhalila ďalšie auto so stočeným tachometrom. A opäť v autobazári. Keďže podobných prípadov je na Slovensku veľmi veľa, tentoraz sme sa rozhodli urobiť viac. Vydávali sme sa za kupujúceho, podozrivého predajcu aj auto nakrútili skrytou kamerou a všetky dôkazy odovzdali polícii. viac

Pozor, zákruta!: Patálie s autom kúpeným v autobazáre

Nekonečná motoristická patália poslucháčky Alžbety Poparovej z hlavného mesta sa začala. viac

DenníkN: Maximálne pokuty za rýchlosť budú vyššie (čo všetko chce Kaliňák zmeniť)

Pozrite sa, čo sa môže od budúceho roka zmeniť, ak ste šofér, chodec či cyklista. viac

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac