SOVA v tlači

Rozšírené stanovisko SOVA k novele zákona 725/2004 o zákaze manipulácie s odometrom

Novela zákona 725/2004 prináša zákaz stáčania tachometrov a zákaz predaja, ponúkania a inzercie stočených áut. Spolok na ochranu vlastníkov automobilov síce snahu politikov víta, no schválený zákon považuje za nedotiahnutý do konca. viac

TV JOJ: Nezákonné omladzovanie áut

Od 1. marca platí novela zákona, ktorá zakazuje predaj áut so stočenými kilometrami. Odhady pritom hovoria, že až 40% predávaných ojazdených áut má na počítadlách menej kilometrov, ako je reálny stav. Čo teda novela zákona pre mnohých prináša, o tom sa porozprávame s ďalším našim hosťom, Marošom Paleschom. viac

Auto Bild Slovensko: Zákon o stočených km ničí nevinných vodičov

Novela zákona, ktorá zavádza tresty za stáčanie odometrov, má prvé obete. Nezasiahla však šmelinárov, ktorí upravujú autá, ale podľa všetkého ničí nevinných vodičov. Zákon problém stočených kilometrov vôbec nevyriešil, zato vytvoril celý rad ďalších. A oveľa závažnejších. viac

Pravda.sk: Bez technickej a emisnej kontroly od marca bez pardonu a s pokutou

Dvojnásobný počet áut, predĺžený pracovný čas a sťažujúci sa vodiči. Situácia na staniciach emisných a technických kontrol bola v uplynulých dňoch kritická. viac

24hodin.sk: Poslanci Smeru chcú ísť ďalej,za pretočené kilometre majú pykať bazáre

Autobazáre, ktoré permanentne a vedome predávajú autá s upravenými odometrami, teda počítadlami najazdených kilometrov, by mali čeliť sankciám. Avizuje to poslanec NR SR Anton Martvoň (Smer-SD), ktorý chce takto prostredníctvom pozmeňujúceho návrhu upraviť vlastnú novelu zákona o podmienkach prevádzky vozidiel. Právna norma, ktorej cieľom je zakázať v administratívno-právnej rovine neoprávnenú a úmyselnú manipuláciu s odometrom, je aktuálne v druhom čítaní. viac

Pravda.sk: Zákon pritvrdí podmienky prihlasovania áut

Až 75-tisíc majiteľom vozidiel hrozí, že prídu o doklady od auta a evidenčné čísla. Ide najmä o tých, ktorí majú vozidlo dočasne vyradené, nemajú dokončený jeho prepis alebo ho predali a nový majiteľ ho neprihlásil. Ak tak neurobia do 1.júla 2016, bude polícia považovať ich auto za ukradnuté. viac

Bojíte sa podvodu pri kúpe jazdenky? Pomôže vám aktualizovaná príručka

Možno aj vy jazdíte autom, ktoré má pozmenený rok výroby. Tento problém sa odhadom týka až 20 % automobilov jazdiacich po slovenských cestách. Vodiči často ani nevedia, že sa stali obeťou podvodu z čoho vyplývajú ďalšie riziká. Toto je však iba jeden z trikov, ktoré používajú podvodníci, aby zvýšili hodnotu predávaného auta. Združenie SOVA pripravilo pre laikov, ktorí sa nechcú stať obeťou podvodu, aktualizovanú príručku, popisujúcu triky a neférové postupy predajcov a metódy ako ich odhaliť. Príručka, ktorú SOVA prvýkrát vydala v roku 2008 je aktuálne doplnená, o posledné zmeny v legislatíve a vytlačená vďaka podpore Ministerstva hospodárstva. viac

Vďaka dotácii ministerstva združenie SOVA vytlačí aktualizovanú príručku pre kúpu ojazdeného auta

Spolok na ochranu vlastníkov automobilov SOVA uspel so svojou žiadosťou na Ministerstvo hospodárstva o podporu aktualizácie príručky a jej vydania. Príručka pomôže spotrebiteľom pri nákupe ojazdeného auta a poradí ako sa nenechať oklamať nepoctivými predajcami. Združenie rozdistribuuje medzi spotrebiteľov celkom 20 000 kusov príručky, ktorá bude dostupná aj v elektronickej podobe na jeho stránkach. viac

« Predchádzajúci 1 2 Ďalšie »

7. augusta 2019 | MY Topoľčianske noviny_POZOR NA PODVODY S AUTAMI

Problémy pri kúpe z druhej ruky pretrvávajú už roky. PARTIZÁNSKE - V okrese Partizánske policajti už viac rokov po sebe prijímajú oznámenia nespokojných občanov, ktorí sa rozhodli kúpiť motorové vozidlo z druhej ruky, na inzerát a kúpa vozidla vďaka rôznym komplikáciám zo strany predávajúceho dopadla inak, ako mali kupujúci… viac

5. augusta 2019 | 24.hod_OKLAMALI ĽUDÍ: V okrese Partizánske došlo k podvodnému predaju áut

Polícia upozorňuje občanov na podvodné predaje áut v okrese Partizánske. Oznámenia oklamaných kupujúcich prijíma už niekoľko rokov po sebe. Autá, ktoré si ľudia zadovážili cez inzerát, majú zlý technický stav, problémy a nezrovnalosti v technickej dokumentácii či v ich evidencii u polície. Informovala o tom vo štvrtok TASR Elena… viac

24. mája 2019 | AUTORIDE: Chaos v Poľsku: parlament omylom zrušil tresty za stáčanie odometrov ešte skôr, než začali platiť

V Poľsku nastala chaotická situácia v legislatíve zavádzajúcej tresty za stáčanie odometrov vo výške až päť rokov väzenia. Úprava, na ktorú sa tešili všetci poctiví predajcovia jazdeniek, bola na poslednú chvíľu omylom zrušená pri hlasovaní o vyšších trestoch za sexuálne zneužívanie detí, čo je dôsledkom pedofilnej… viac