Kriminalita v oblasti nákupu a predaja ojazdených automobilov na slovenskom trhu

Sme.sk: Tretina ponúkaných vozidiel v ČR má stočené kilometre, ukázal prieskum

Až 37,2 percenta vozidiel ponúkaných na českých inzertných portáloch má stočené kilometre. Ďalšia pätina má záznam o poistnej udalosti. viac

TA3: Podvodník rozosiela falošné predvolania na políciu

Falošné predvolania zaznamenali policajti v súvislosti s nákupmi vozidiel cez internetové bazáre. Podvodník v inzeráte uvádza len emailový kontakt, cez ktorý nasleduje komunikácia so záujemcami o kúpu auta.  viac

Sme.sk:  Bodka za prípadom legalizácie kradnutých áut

Sme.sk: Bodka za prípadom legalizácie kradnutých áut

Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes dal prerokovaním odvolania Ľudovíta Petra z Veľkej Lomnice bodku za prípadom legalizácie kradnutých áut, v ktorom stíhali ôsmich mužov. viac

Internetoví podvodníci s jazdenkami nachádzajú stále nové obete

Napriek množstvu informácií, ktoré publikuje združenie SOVA a aj iné médiá, nachádzajú falošní predajcovia vozidiel zo zahraničia na internete ďalšie obete. Napriek varovaniam posielajú záujemcovia o jazdenku na bankové účty v zahraničí vysoké zálohy a napokon sa vysnených vozidiel aj tak nikdy nedočkajú. viac

Nový typ podvodov!

Združenie SOVA už niekoľkokrát informovalo o podvodníkoch na internete. Väčšinou sa snažia predávať vymyslené autá za ohromne nízke ceny a vylákať tak z kupujúcich platby cez Western Union. Záujemcovia o auto tak zostanú bez peňazí aj bez vozidiel, a dopátranie týchto organizovaných podvodníkov je vlastne nemožné. SOVA však naposledy zaregistrovala iný typ týchto podvodov. viac

TV JOJ: Podvody pri kúpe ojazdeného auta

Jedným z najčastejších podvodov ako zarobiť na zákazníkovi je stáčanie najazdených kilometrov. Objavuje sa ale stále viac prípadov, kedy na aute bol zmenený rok výroby. viac

SOVA varuje pred kúpou jazdeného vozidla po povodniach, žiadajte garancie, že nebolo zatopené

Ako po každých povodniach, aj po tých súčasných sa s veľkou istotou objaví v autobazároch a v súkromnej inzercii množstvo zaplavených vozidiel, ktorých nákup je spojený so značným rizikom. Ako sa dajú takéto autá odhaliť a kde hrozí najmenšia pravdepodobnosť, že si taký automobil kúpite? Združenie SOVA prináša praktické rady. viac

SOVA v Hospodárskych novinách: Trh zaplavujú autá z exekúcie

Podvody. Na Slovensku neexistuje centrálna evidencia exekúcií. Prídete o vozidlo i peniaze. Špekulanti s autami našli nový trik. Najnovšie sa rozmohli predaje vozidiel z exekúcie. viac

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

« Predchádzajúci 1 3 4 5 Ďalšie »

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac