Podnikateľ Bašternák, stočil Bugatti Veyron?

Superauto patriace medializovanému podnikateľovi Bugatti Veyron malo podľa kontrol najazdených v roku 2015 menej kilometrov ako dva roky predtým. Túto informáciu priniesol denník SME.

Parkovanie v odbočovacom pruhu, priamo pred vchodom nákupného centra či na mieste pre invalidov. Auto Bugatti Veyron, ktoré patrí podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi, sa viackrát objavilo na stránke Parkujem ako debil. Koľko pokút Bašternák dostal, polícia nechce prezradiť.

O Bašternákovom parkovaní sa začalo hovoriť od utorňajšej schôdze parlamentu, kde sa opozícia neúspešne pokúsila odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer) za kauzu spojenú práve s Bašternákom. Kaliňák ako minister vnútra podľa opozície kryl a nezabezpečil vyšetrovanie Bašternáka pre podozrenie z neoprávneného získania nadmerných odpočtov DPH vo výške niekoľko miliónov eur. Bašternák prenajíma luxusný byt premiérovi Robertovi Ficovi (Smer) v obytnej rezidencii Bonaparte.

Médiá v minulosti viackrát informovali o Bašternákovej záľube v luxusných autách. Bugatti Veyron je superluxusný športiak, ktorý sa aj ojazdený z roku 2009 predáva za viac ako dva milióny eur. Denník sme dokonca zistil, že Veyron mal pri poslednej kontrole menej najazdených kilometrov ako 2 roky predtým.

Vyzerá to, že stáčanie kilometrov sa týka skutočne všetkých sociálnych skupín. Podľa združenia SOVA je však stočenie Veyrona už skutočne hrdelný zločin.

Viac nájdete v denníku SME.

7. augusta 2019 | MY Topoľčianske noviny_POZOR NA PODVODY S AUTAMI

Problémy pri kúpe z druhej ruky pretrvávajú už roky. PARTIZÁNSKE - V okrese Partizánske policajti už viac rokov po sebe prijímajú oznámenia nespokojných občanov, ktorí sa rozhodli kúpiť motorové vozidlo z druhej ruky, na inzerát a kúpa vozidla vďaka rôznym komplikáciám zo strany predávajúceho dopadla inak, ako mali kupujúci… viac

5. augusta 2019 | 24.hod_OKLAMALI ĽUDÍ: V okrese Partizánske došlo k podvodnému predaju áut

Polícia upozorňuje občanov na podvodné predaje áut v okrese Partizánske. Oznámenia oklamaných kupujúcich prijíma už niekoľko rokov po sebe. Autá, ktoré si ľudia zadovážili cez inzerát, majú zlý technický stav, problémy a nezrovnalosti v technickej dokumentácii či v ich evidencii u polície. Informovala o tom vo štvrtok TASR Elena… viac