Slovensku hrozí zaplavenie dovozovými autami, ktoré by mali byť zničené

Cieľom nemeckej vlády je zníženie množstva emisií v cestnej doprave a hlavne vo veľkých mestách. Tieto kroky však môžu výrazne ohroziť slovenský trh s ojazdenými autami. Zo skúseností SOVA vyplýva, že pri takomto type akcií, sa vždy nájdu „podnikavci“, ktorí z nastanej situácie vyťažia a autá, ktoré sa mali byť zničené vyvezú smerom na východ, teda aj k nám.

Staré, v Nemecku vyradené automobily sa tak môžu čoskoro začať objavovať na slovenskom trhu. Túto hrozbu podporuje aj zníženie poplatkov za prihlásenia auta zo zahraničia, ktoré na Slovensku začalo platiť.

Kúpou takéhoto vozidla vodiči prispievajú k znečisťovaniu životného prostredia, nárastu veku vozového parku u nás, ale vystavujú aj sami seba riziku zabavenia. Totižto, ak sa s takýmto vozidlom vydajú na cestu do Nemecka a zastaví ich polícia, ktorá zistí, že auto malo byť zošrotované, tak príde k jeho zabaveniu. Stratia tak auto aj investované peniaze.

14. septembra 2017 | Bojíte sa podvodu pri kúpe jazdenky? Pomôže vám aktualizovaná príručka

Možno aj vy jazdíte autom, ktoré má pozmenený rok výroby. Tento problém sa odhadom týka až 20 % automobilov jazdiacich po slovenských cestách. Vodiči často ani nevedia, že sa stali obeťou podvodu z čoho vyplývajú ďalšie riziká. Toto je však iba jeden z trikov, ktoré používajú podvodníci, aby zvýšili hodnotu predávaného auta. Združenie… viac

30. augusta 2017 | Slovensku hrozí zaplavenie dovozovými autami, ktoré by mali byť zničené

V dôsledku novej vlny šrotovného, ktoré zavádzajú v Nemecku, môže dôjsť k nelegálnemu prílevu starých áut na slovenský trh. Ak nemeckí vodiči vymenia svoje staré auto na naftu za nové, dostane zľavu od dvoch tisíc do desať tisíc eur. Podmienkou je, že staré auto spĺňalo emisnú normu 4 alebo nižšiu.  viac