Fušerské opravy a manipulácie s vozidlami sa nevyhýbajú ani svetovým celebritám

Podľa posledných informácií, ktoré priniesol český server iDnes.cz, bol hotelový Mercedes S 280, v ktorom princezná Diana prchala so svojím milencom pred paparazzi, najpravdepodobnejšie zle opravený vrak. S týmto výkladom prišiel francúzsky publicista Jean-Michel Caradec’h, ktorý vypátral pôvodného majiteľa auta. Keď ho videl naposledy, bol Mercedes poisťovňou odpísaným nepojazdným vrakom.

Pri vyšetrovaní riešili policajti dve možné príčiny nehody. Jednou bolo zlyhanie vodiča a druhou naháňačka s paparazzi, ktorí mali auto vytlačiť na stĺp v tuneli. Šéf firmy, ktorá vozidlo vlastnila, informoval políciu, že mercedes nemal najazdených ani 11 000 kilometrov. Mal ho kúpiť ako ľahko ojazdený od oficiálneho dealera. V skutočnosti bola jeho história ďaleko pestrejšia. Vozidlo bolo po totálnej havárii a nemalo sa už nikdy vrátiť na cesty. Kto ho opravil a znova pustil do premávky, nie je jasné.

Vodiči firmy, ktorá vozidlo vlastnila pred haváriou, si na mercedes sťažovali hneď od začiatku. Auto vo vyšších rýchlostiach plávalo a chovalo sa nepredvídateľne. Údajne bolo už od šesťdesiatky hodne nestabilné. Dokonca muselo dvakrát do autorizovaného servisu.

„Fušerské opravy a manipulácie s vozidlami sa nevyhýbajú ani svetovým celebritám. Množstvo tomuto mercedesu podobných vrakov sa vozí z iných krajín Európskej únie práve k nám. Je otázkou, koľko podobných vrakov jazdí na našich cestách a ohrozuje životy účastníkov premávky,“komentuje nebezpečné kšeftovanie s autami predseda Združenia SOVA Július Petrus. A dopĺňa: „Tento článok je dôkazom, že kupujúci nemôžu veriť rečiam predávajúcich a auto si nechať preveriť nielen v servise, ale pátrať i po jeho histórii, alebo svoj nákup smerovať k predajcom, ktorý preveria históriu za nich a poskytnú na auto rôzne garancie.“

Celý článok si môžete prečítať na serveri idnes.cz.

včera, 24. júla 2017 | iDnes.cz: Zaplaťte prepravu, nech ma neoklamete, žiadal záujemca o auto. Potom sa odmlčal

O ďalšom triku internetových podvodníkov informovali policajti z Přerovska. Miestny obyvateľ prišiel o viac ako dvadesať tisíc korún v rámci predaja svojho auta potom, čo ho údajný záujemca presvedčil, aby popredu zaplatil dopravu a dokázal tak, že sa nejedná o podvod. viac

20. júna 2017 | Denik.cz: Brusel zatvára oči pred podvodmi so stáčaním odometrov, tvrdia europoslanci

Český denik.cz priniesol správu o zamietnutí celoeurópskeho riešenia problematiky stáčania odometrov, ktoré by ochránilo spotrebiteľov. Podvody s odometrami postihujú až tretinu všetkých ojazdených automobilov. To stojí podľa triezvych odhadov zákazníkov celej EU 5,5 až 9,6 miliárd eur ročne. Európska komisia sa však… viac