Fušerské opravy a manipulácie s vozidlami sa nevyhýbajú ani svetovým celebritám

Podľa posledných informácií, ktoré priniesol český server iDnes.cz, bol hotelový Mercedes S 280, v ktorom princezná Diana prchala so svojím milencom pred paparazzi, najpravdepodobnejšie zle opravený vrak. S týmto výkladom prišiel francúzsky publicista Jean-Michel Caradec’h, ktorý vypátral pôvodného majiteľa auta. Keď ho videl naposledy, bol Mercedes poisťovňou odpísaným nepojazdným vrakom.

Pri vyšetrovaní riešili policajti dve možné príčiny nehody. Jednou bolo zlyhanie vodiča a druhou naháňačka s paparazzi, ktorí mali auto vytlačiť na stĺp v tuneli. Šéf firmy, ktorá vozidlo vlastnila, informoval políciu, že mercedes nemal najazdených ani 11 000 kilometrov. Mal ho kúpiť ako ľahko ojazdený od oficiálneho dealera. V skutočnosti bola jeho história ďaleko pestrejšia. Vozidlo bolo po totálnej havárii a nemalo sa už nikdy vrátiť na cesty. Kto ho opravil a znova pustil do premávky, nie je jasné.

Vodiči firmy, ktorá vozidlo vlastnila pred haváriou, si na mercedes sťažovali hneď od začiatku. Auto vo vyšších rýchlostiach plávalo a chovalo sa nepredvídateľne. Údajne bolo už od šesťdesiatky hodne nestabilné. Dokonca muselo dvakrát do autorizovaného servisu.

„Fušerské opravy a manipulácie s vozidlami sa nevyhýbajú ani svetovým celebritám. Množstvo tomuto mercedesu podobných vrakov sa vozí z iných krajín Európskej únie práve k nám. Je otázkou, koľko podobných vrakov jazdí na našich cestách a ohrozuje životy účastníkov premávky,“komentuje nebezpečné kšeftovanie s autami predseda Združenia SOVA Július Petrus. A dopĺňa: „Tento článok je dôkazom, že kupujúci nemôžu veriť rečiam predávajúcich a auto si nechať preveriť nielen v servise, ale pátrať i po jeho histórii, alebo svoj nákup smerovať k predajcom, ktorý preveria históriu za nich a poskytnú na auto rôzne garancie.“

Celý článok si môžete prečítať na serveri idnes.cz.

14. septembra 2017 | Bojíte sa podvodu pri kúpe jazdenky? Pomôže vám aktualizovaná príručka

Možno aj vy jazdíte autom, ktoré má pozmenený rok výroby. Tento problém sa odhadom týka až 20 % automobilov jazdiacich po slovenských cestách. Vodiči často ani nevedia, že sa stali obeťou podvodu z čoho vyplývajú ďalšie riziká. Toto je však iba jeden z trikov, ktoré používajú podvodníci, aby zvýšili hodnotu predávaného auta. Združenie… viac

30. augusta 2017 | Slovensku hrozí zaplavenie dovozovými autami, ktoré by mali byť zničené

V dôsledku novej vlny šrotovného, ktoré zavádzajú v Nemecku, môže dôjsť k nelegálnemu prílevu starých áut na slovenský trh. Ak nemeckí vodiči vymenia svoje staré auto na naftu za nové, dostane zľavu od dvoch tisíc do desať tisíc eur. Podmienkou je, že staré auto spĺňalo emisnú normu 4 alebo nižšiu.  viac