Fušerské opravy a manipulácie s vozidlami sa nevyhýbajú ani svetovým celebritám

Podľa posledných informácií, ktoré priniesol český server iDnes.cz, bol hotelový Mercedes S 280, v ktorom princezná Diana prchala so svojím milencom pred paparazzi, najpravdepodobnejšie zle opravený vrak. S týmto výkladom prišiel francúzsky publicista Jean-Michel Caradec’h, ktorý vypátral pôvodného majiteľa auta. Keď ho videl naposledy, bol Mercedes poisťovňou odpísaným nepojazdným vrakom.

Pri vyšetrovaní riešili policajti dve možné príčiny nehody. Jednou bolo zlyhanie vodiča a druhou naháňačka s paparazzi, ktorí mali auto vytlačiť na stĺp v tuneli. Šéf firmy, ktorá vozidlo vlastnila, informoval políciu, že mercedes nemal najazdených ani 11 000 kilometrov. Mal ho kúpiť ako ľahko ojazdený od oficiálneho dealera. V skutočnosti bola jeho história ďaleko pestrejšia. Vozidlo bolo po totálnej havárii a nemalo sa už nikdy vrátiť na cesty. Kto ho opravil a znova pustil do premávky, nie je jasné.

Vodiči firmy, ktorá vozidlo vlastnila pred haváriou, si na mercedes sťažovali hneď od začiatku. Auto vo vyšších rýchlostiach plávalo a chovalo sa nepredvídateľne. Údajne bolo už od šesťdesiatky hodne nestabilné. Dokonca muselo dvakrát do autorizovaného servisu.

„Fušerské opravy a manipulácie s vozidlami sa nevyhýbajú ani svetovým celebritám. Množstvo tomuto mercedesu podobných vrakov sa vozí z iných krajín Európskej únie práve k nám. Je otázkou, koľko podobných vrakov jazdí na našich cestách a ohrozuje životy účastníkov premávky,“komentuje nebezpečné kšeftovanie s autami predseda Združenia SOVA Július Petrus. A dopĺňa: „Tento článok je dôkazom, že kupujúci nemôžu veriť rečiam predávajúcich a auto si nechať preveriť nielen v servise, ale pátrať i po jeho histórii, alebo svoj nákup smerovať k predajcom, ktorý preveria históriu za nich a poskytnú na auto rôzne garancie.“

Celý článok si môžete prečítať na serveri idnes.cz.

14. novembra 2017 | Ani nový zákon o cestnej premávke stáčanie odometrov neodstráni

Nové opatrenie v sebe reflektuje nariadenia a predpisy Európskej únie. Stále však umožňuje stáčanie fyzickým osobám, ktoré nie sú podnikatelia. Trestá iba právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov. Aj napriek mnohým pozitívnym bodom, ktoré zákon obsahuje, nerieši problematiku stáčania komplexne a podporuje rozvoj tzv.… viac

9. novembra 2017 | Autobild: Štyri veľké zmeny: Pocíti ich každý motorista

Parlament sa bude tento mesiac zaoberať novelou, ktorá prinesie rozšírenie siete staníc technickej a emisnej kontroly. To môže priniesť pozitíva, no aj negatíva. viac

1. novembra 2017 | iRozhlas.cz: Poliaci dovážajú najviac jazdených áut v Európe. Veľká väčšina z nich má stočený odometer

Poľsko sa pokúša bojovať so stáčaním odometrov ojazdených áut. Tamojší zväz dílerov automobilov odhaduje, že s najazdenými kilometrami niekto manipuloval až v 80 % vozidiel dovezených zo zahraničia. viac

26. októbra 2017 | Autobild: Ukradnúť auto? Zlodeji to zvládnu za 6 sekúnd!

Bezkľúčové systémy sú komfortné a mnohí motoristi si ich nevedia vynachváliť. Ich slabinou je však slabá odolnosť. Zlodejom stačí pár sekúnd a vybavenie za pár eur. viac

14. septembra 2017 | Bojíte sa podvodu pri kúpe jazdenky? Pomôže vám aktualizovaná príručka

Možno aj vy jazdíte autom, ktoré má pozmenený rok výroby. Tento problém sa odhadom týka až 20 % automobilov jazdiacich po slovenských cestách. Vodiči často ani nevedia, že sa stali obeťou podvodu z čoho vyplývajú ďalšie riziká. Toto je však iba jeden z trikov, ktoré používajú podvodníci, aby zvýšili hodnotu predávaného auta. Združenie… viac