Fušerské opravy a manipulácie s vozidlami sa nevyhýbajú ani svetovým celebritám

Podľa posledných informácií, ktoré priniesol český server iDnes.cz, bol hotelový Mercedes S 280, v ktorom princezná Diana prchala so svojím milencom pred paparazzi, najpravdepodobnejšie zle opravený vrak. S týmto výkladom prišiel francúzsky publicista Jean-Michel Caradec’h, ktorý vypátral pôvodného majiteľa auta. Keď ho videl naposledy, bol Mercedes poisťovňou odpísaným nepojazdným vrakom.

Pri vyšetrovaní riešili policajti dve možné príčiny nehody. Jednou bolo zlyhanie vodiča a druhou naháňačka s paparazzi, ktorí mali auto vytlačiť na stĺp v tuneli. Šéf firmy, ktorá vozidlo vlastnila, informoval políciu, že mercedes nemal najazdených ani 11 000 kilometrov. Mal ho kúpiť ako ľahko ojazdený od oficiálneho dealera. V skutočnosti bola jeho história ďaleko pestrejšia. Vozidlo bolo po totálnej havárii a nemalo sa už nikdy vrátiť na cesty. Kto ho opravil a znova pustil do premávky, nie je jasné.

Vodiči firmy, ktorá vozidlo vlastnila pred haváriou, si na mercedes sťažovali hneď od začiatku. Auto vo vyšších rýchlostiach plávalo a chovalo sa nepredvídateľne. Údajne bolo už od šesťdesiatky hodne nestabilné. Dokonca muselo dvakrát do autorizovaného servisu.

„Fušerské opravy a manipulácie s vozidlami sa nevyhýbajú ani svetovým celebritám. Množstvo tomuto mercedesu podobných vrakov sa vozí z iných krajín Európskej únie práve k nám. Je otázkou, koľko podobných vrakov jazdí na našich cestách a ohrozuje životy účastníkov premávky,“komentuje nebezpečné kšeftovanie s autami predseda Združenia SOVA Július Petrus. A dopĺňa: „Tento článok je dôkazom, že kupujúci nemôžu veriť rečiam predávajúcich a auto si nechať preveriť nielen v servise, ale pátrať i po jeho histórii, alebo svoj nákup smerovať k predajcom, ktorý preveria históriu za nich a poskytnú na auto rôzne garancie.“

Celý článok si môžete prečítať na serveri idnes.cz.

25. júna 2018 | Noviny.sk: Kukláči rozbili organizovanú skupinu autičkárov. Zasahoval aj vrtuľník

Polícii sa podarilo rozložiť organizovanú skupinu autičkárov a členov bankomatovej mafie, na ktorých boli vydané Európske zatýkacie rozkazy. Na akciu sa policajti pripravovali od konca roka 2016. V sobotu zadržali päť osôb. viac

4. júna 2018 | 24hodín: Europoslanci chcú zákon proti stáčaniu kilometrov v ojazdených autách

Európsky parlament (EP) vo štvrtok vyzval Európsku komisiu, aby v priebehu 12 mesiacov predložila legislatívny návrh s opatreniami proti manipulácii s odometrami, s počítadlami najazdených kilometrov v automobiloch. viac