Auto stočil o šesťstotisíc kilometrov, cena narástla o 1800 eur

So stočenými automobilmi sa Združenie SOVA stretáva bežne, odhaduje, že až 94 % dovezených áut je stočených. No rekordmana akým sa stala Škoda Superb len tak často nevidí. Jej majiteľ sa rozhodol využiť dobrý stav vozidla k zárobku a až neuveriteľným spôsobom stočil kilometre. Automobil sa ako prvé objavil v inzeráte na webe sauto.cz, na ktorom bol ponúkaný za 5 500 eur s nájazdom 795 000 km. Superb bol vzhľadom k najazdeným kilometrom v prekvapivo dobrom stave.

Zhruba pred týždňom sa objavil druhý inzerát, teraz už na slovenskom autobazar.eu. Cena auta zázračne vzrástla na 7 300 eur a kilometre klesli na 187 000. Opotrebované diely, ktoré dávali tušiť, že to s kilometrami nebude úplne v poriadku, ostali. Problém odhalil samotný inzertný portál.

„Predávajúci svojou snahou o lepší zárobok vystavil prípadných záujemcov obrovskému riziku. Ak majiteľ nevie aký je skutočný stav najazdených kilometrov nepredpokladá ani opotrebenie jednotlivých dielcov auta, z čoho plynú nielen ďalšie výdavky, ale aj ohrozenie života posádky. Tento prípad je ďalším dôkazom toho ako sa u nás stáčajú kilometre. Záujemcovia musia byť pri kúpe veľmi opatrní, overiť si stav vozidla, nájazd kilometrov, požadovať k autu všetky doklady. Mali by uprednostniť nákup auta vo veľkom bazáre, ktorý si nemôže dovoliť ohroziť svoje meno predajom stočeného auta, pred kúpou na ulici. Podrobnejšie informácie ako postupovať pri nákupe jazdenky nájdu záujemcovia v našej príručke,“ komentuje prípad predseda Združenia SOVA Július Petrus.

včera, 25. apríla 2018 | iDnes.cz: Podvodníci sú pri stáčaní jazdených áut čoraz trúfalejší

Pretáčanie tachometrov ojazdených áut neustupuje. Počas prvého štvrťroka sa v Česku ponúkalo ma predaj 42 percent ojazdených áut so zmanipulovaným počtom ojazdených kilometrov. Vyplýva to zo štatistík spoločnosti Cebia, ktorá sa zaoberá overovaním pôvodu ojazdených vozidiel. viac

10. apríla 2018 | Autobild.sk: Nový zákon: Pribudnú zákazy a tvrdšie postihy

V podstate každý zákon prináša aj sankcie. Výnimkou nie je ani nový zákon o podmienkach prevádzky vozidiel. Pozreli sme na novinky, ktoré priniesol. Zákazov pre vodičov pribudlo. Mimoriadne tvrdé tresty budú napríklad za demontáž filtra pevných častíc. viac

5. marca 2018 | Korzar.sk: Majiteľa autobazáru odsúdili za spreneveru a podvod

Vlastníci vozidiel peniaze za svoje autá nedostali. Okresný súd Košice II sa minulý týždeň zaoberal prípadom Košičana, obvineného z pokračujúcich zločinov sprenevery a prečinu podvodu. Ide o Radoslava K. (43), majiteľa Willis autobazáru na ulici Nižné Kapustníky. Od októbra 2016 do augusta 2017 trávil čas vo väzbe. viac

27. februára 2018 | Záujemcovia o jazdenky pozor! Podvodné inzeráty na jazdenky stále nie sú minulosťou

U nás a aj v Českej republike sa stále nepodarilo zastaviť podvody s inzerátmi, v ktorých podvodníci ponúkajú zdanlivo výhodné vozidlá. Na jeden taký prípad upozornil spotrebiteľ české združenie SOVA, o ďalších informovali české a slovenské médiá. viac

14. februára 2018 | Autobild.sk: Nenaleťte falošnému policajtovi!

Dunajskostredskí policajti vyšetrujú prípad falošného policajta, ktorý na ich teritóriu zastavuje vodičov a žiada od nich pokutu za priestupok. viac