Auto stočil o šesťstotisíc kilometrov, cena narástla o 1800 eur

So stočenými automobilmi sa Združenie SOVA stretáva bežne, odhaduje, že až 94 % dovezených áut je stočených. No rekordmana akým sa stala Škoda Superb len tak často nevidí. Jej majiteľ sa rozhodol využiť dobrý stav vozidla k zárobku a až neuveriteľným spôsobom stočil kilometre. Automobil sa ako prvé objavil v inzeráte na webe sauto.cz, na ktorom bol ponúkaný za 5 500 eur s nájazdom 795 000 km. Superb bol vzhľadom k najazdeným kilometrom v prekvapivo dobrom stave.

Zhruba pred týždňom sa objavil druhý inzerát, teraz už na slovenskom autobazar.eu. Cena auta zázračne vzrástla na 7 300 eur a kilometre klesli na 187 000. Opotrebované diely, ktoré dávali tušiť, že to s kilometrami nebude úplne v poriadku, ostali. Problém odhalil samotný inzertný portál.

„Predávajúci svojou snahou o lepší zárobok vystavil prípadných záujemcov obrovskému riziku. Ak majiteľ nevie aký je skutočný stav najazdených kilometrov nepredpokladá ani opotrebenie jednotlivých dielcov auta, z čoho plynú nielen ďalšie výdavky, ale aj ohrozenie života posádky. Tento prípad je ďalším dôkazom toho ako sa u nás stáčajú kilometre. Záujemcovia musia byť pri kúpe veľmi opatrní, overiť si stav vozidla, nájazd kilometrov, požadovať k autu všetky doklady. Mali by uprednostniť nákup auta vo veľkom bazáre, ktorý si nemôže dovoliť ohroziť svoje meno predajom stočeného auta, pred kúpou na ulici. Podrobnejšie informácie ako postupovať pri nákupe jazdenky nájdu záujemcovia v našej príručke,“ komentuje prípad predseda Združenia SOVA Július Petrus.

9. februára 2018 | TV Markíza: Nigérijské podvody, tentoraz s ojazdenými autami

Predseda združenia SOVA hovoril v relácii Reflex od TV Markíza o podvodných inzerátoch. viac

9. februára 2018 | TV Markíza: Ako neprerobiť, ak sa chystáte jedno kúpiť?

Predseda združenia SOVA radil v relácii Reflex od TV Markíza ako neprerobiť, ak sa chystáte kúpiť automobil. viac

29. januára 2018 | Topky.sk: Je to OFICIÁLNE: Slovenská obchodná inšpekcia pokutovala autobazár za stáčanie kilometrov

Slovenská obchodná inšpekcia oficiálne potvrdila stáčanie kilometrov v michalovskom autobazáre. Spoločnosť Auto 24, ktorá predáva jazdené motorové vozidlá, dostala mastnú pokutu za nekalé praktiky a hrubý podvod. Autobazár inzeroval vozidlo, ktorému na tachometri ubral takmer 33-tisíc kilometrov. viac

25. januára 2018 | Novinky.cz: Nový fígeľ podvodníkov. Weby s jazdenkami