Týdeník policie: BMW za 3,5 milióna českých korún bolo za necelé dve minúty preč

Pozrite si video a prečítajte článok českého Týdeníku policie o bleskovej februárovej krádeži BMW za 3,5 milióna českých korún (v prepočte takmer 140 000 eur), ktoré bolo odcudzené z voľne prístupného parkoviska pred rodinným domom.

Video nájdete tu.

Po oznámení na miesto okamžite vyrazili kriminalisti zabývajúci sa auto kriminalitou. Tí z poskytnutých kamerových záznamov zistili, že vozidlo, ktoré je vybavené bezkľúčikovým systémom Keyless, bolo odcudzené tromi mužmi s použitím špeciálnej čítačky.

Systém Keyless funguje tak, že kľúč stále vysiela signál, a keď sa s kľúčikom priblížite asi na 2 metre k vozidlu, samo sa otvorí a následne naštartuje. Čítačka vlastne predĺži signál od kľúčika, ktorý si majiteľ nechá napríklad v kapse od bundy zavesené v predsieni, čo sa stalo aj v tomto prípade. Zo záznamu je vidieť, že jeden muž pristúpil k autu a čakal, až sa ďalším dvom podarí zachytiť najskôr signál k otvoreniu auta a druhý na naštartovanie. Ihneď ako sa to podarilo, okamžite odišli. Tí, čo chytali signál, utiekli a pravdepodobne odišli na kúsok ďalej zaparkovanom vozidle. Odcudzené vozidlo bolo vybavené GPS, ktorá dala poslednú informáciu, že vozidlo prechádza Královcom, potom bola GPS odpojená.

Českí policajti apelujú na majiteľov takto vybavených vozidiel, aby si kľúče ukladali čo najďalej od vozidla, v strede domu. Najlepšie však do akejkoľvek plechovej schránky, ktorá odtieni signál. Stretli sa aj s tým, že si kľúče majiteľ ukladal do chladničky.

Celý článok tu.

7. augusta 2019 | MY Topoľčianske noviny_POZOR NA PODVODY S AUTAMI

Problémy pri kúpe z druhej ruky pretrvávajú už roky. PARTIZÁNSKE - V okrese Partizánske policajti už viac rokov po sebe prijímajú oznámenia nespokojných občanov, ktorí sa rozhodli kúpiť motorové vozidlo z druhej ruky, na inzerát a kúpa vozidla vďaka rôznym komplikáciám zo strany predávajúceho dopadla inak, ako mali kupujúci… viac

5. augusta 2019 | 24.hod_OKLAMALI ĽUDÍ: V okrese Partizánske došlo k podvodnému predaju áut