Svet komunikácie: Radíme: Kupujete jazdenú Škodovku alebo Volkswagen?

Takmer 40% stočených áut tvoria modely Škoda Octavia, Škoda Superb a Volkswagen Passat.

Spolok na ochranu vlastníkov automobilov – SOVA vytvoril zoznam automobilov, ktoré sú najčastejšie podozrivé zo stočenia odomterov Na Slovensku ide takmer v 94% o autá z dovozu. S 20% podielmi oproti iným značkám sa najčastejšie stáčajú Fordy, Škodovky a Volkswageny. Medzi najviac stáčané modely dovezených áut patrí na Slovensku Škoda Superb, Škoda Octavia Combi a Škoda Octavia.

Rozhodne preto neignorujte kontrolu tzv. VIN kódu a sledujte, či opotrebenie automobilu zodpovedá počtu najazdených kilometrov. Väčšie opotrebovanie je možné spoznať napríklad podľa stavu interiéru, vzhľadu volantu, pedálov či údajov v riadiacej jednotke motora. Pokiaľ má automobil pretočený tachometer, vystavuje sa vodič takého vozidla veľkému riziku poškodenia zdravia, či ohrozenia života. Vozidlo a jeho dôležité diely sú totiž výrazne inak opotrebované, ako by majiteľ podľa stavu odometra predpokladal. A to by si mali uvedomiť ako predávajúci, tak aj kupujúci.

Či auto nefiguruje v databáze stočených áut SOVA je možné zistiť na stránkach Združenia po zadaní VIN.

Celý článok nájdete tu.

26. novembra 2019 | Hlavnespravy_Nekonečný príbeh podvodov s jazdenkami

Kúpa ojazdeného vozidla prináša so sebou viaceré riziká. Na jednej strane sú to napríklad stočené kilometre, omladenie roku výroby, sfalšované doklady alebo identifikátory vozidla. Na strane druhej tu sú spoločnosti vydávajúce rôzne reporty a certifikáty naoko garantujúce údaje o vozidle. viac

7. augusta 2019 | MY Topoľčianske noviny_POZOR NA PODVODY S AUTAMI