Ako odhaliť manipuláciu s počtom najazdených kilometrov?

Auto Bild Slovensko: Zákon o stočených km ničí nevinných vodičov

Novela zákona, ktorá zavádza tresty za stáčanie odometrov, má prvé obete. Nezasiahla však šmelinárov, ktorí upravujú autá, ale podľa všetkého ničí nevinných vodičov. Zákon problém stočených kilometrov vôbec nevyriešil, zato vytvoril celý rad ďalších. A oveľa závažnejších. viac

Autor zákona proti pretáčaniu kilometrov: každý môže svoje stočené auto beztrestne legalizovať

Poslanec NRSR za Smer-SD a zároveň jeden z tvorcov novely zákona proti pretáčaniu tachometrov, Anton Martvoň upokojil verejnosť, že na Slovensku bude stále existovať možnosť legalizácie stočených vozidiel, tvrdením že každý občan si môže na vozidle nechať nastaviť správny nájazd kilometrov a to beztrestne. Informácie poslanec Martvoň uviedol pre agentúru SITA a rozhovor s ním sa objavil v niekoľkých článkoch na internete. viac

PodKapotou.sk: Novela postaví mimo zákon vyše 1 milión vozidiel, nerieši ďalej čo s nimi

Novela zákona, ktorá zakazuje predaj vozidiel s upraveným odometrom mala pôvodne očistiť trh od špekulantov a nečestných predajcov. Nerieši však nič. viac

Čas.sk: Staré taxíky v autobazári zázračne omladli- Tachometre stočili o 110 000 km!

Takú omladzovaciu kúru pre vaše auto, akú dostanete v Púchove, si zrejme inde len tak nekúpite. viac

Noviny.sk: Nepodceňujte kontrolu pri ojazdených autách. Ušetrí vám ďalšie náklady

Za stáčanie kilometrov v autách hrozia vysoké pokuty. Skúsený odborník to dokáže odhaliť. Dôležitá je ale profesionálna kontrola. viac

Pravda.sk: Za pretáčanie tachometra dostal podmienku

Predal auto s pretočenými kilometrami a keď na to noví vlastníci prišli, majiteľa autobazára zažalovali. viac

Združenie SOVA považuje schválený zákon za polovičatý a nedokončený.

Združenie SOVA víta snahu politikov vyriešiť problém stáčania najazdených kilometrov na slovenskom trhu s ojazdenými vozidlami, schválený zákon však považuje za polovičatý a nedokončený. viac

Topspeed: Ako a prečo vzniklo stáčanie kilometrov na jazdených autách?

Stáčanie kilometrov je mnohými ľuďmi považované za „národný folklór“. Aj podľa štatistík dosiahli úpravy tachometra ozrutné rozmery. V Českej republike sa ročne predá viac ako 270 000 áut so stočenými kilometrami! Predávajúci si nelegálnym spôsobom prilepšia až o 700 miliónov eur ročne! Nemusíme si robiť nádeje, že na slovenskom trhu je situácia lepšia, alebo zásadne odlišná. viac

24hodin.sk: Poslanci Smeru chcú ísť ďalej,za pretočené kilometre majú pykať bazáre

Autobazáre, ktoré permanentne a vedome predávajú autá s upravenými odometrami, teda počítadlami najazdených kilometrov, by mali čeliť sankciám. Avizuje to poslanec NR SR Anton Martvoň (Smer-SD), ktorý chce takto prostredníctvom pozmeňujúceho návrhu upraviť vlastnú novelu zákona o podmienkach prevádzky vozidiel. Právna norma, ktorej cieľom je zakázať v administratívno-právnej rovine neoprávnenú a úmyselnú manipuláciu s odometrom, je aktuálne v druhom čítaní. viac

Auto žurnál: Ako postupovať pri kúpe jazdeného auta

V servisnej poradni pokračujeme témou výberu jazdeného auta. Mechanikov sme sa opýtali na ich skúsenosti so zisťovaním reálneho stavu jazdených vozidiel. viac

7. septembra 2021 | Predávate auto? Poradíme vám, čo zvyšuje a čo znižuje jeho cenu

Vlastné auto je pre množstvo ľudí jednou z najhodnotnejších vecí, ktoré vôbec majú. Automobil sa však rovnako ako každý iný spotrebný tovar časom opotrebuje.  viac

29. júla 2021 | Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je v dobe pandémie ešte rizikovejšia

Po vyše ročnom trvaní pandémie koronavírusu sa situácia na trhu s ojazdenými vozidlami zhoršila, na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave, či exekúcii. viac

25. februára 2020 | Rozhovor s Júliusom Petrusom, predsedom Spolku na ochranu vlastníkov automobilov.

Čo všetko si skontrolovať pri kúpe nového automobilu? To sa dozviete v rozhovore moderátorky TV JOJ s predsedom Spolku na ochranu automobilov Júliusom Petrusom.   viac

30. apríla 2019 | AUTONOVINY.SK: Za stáčanie kilometrov do basy a neustále kontroly! Nové tvrdé zákony z Poľska ovplyvnia aj Slovensko

Stáčanie kilometrov ako trestný čin, za ktorého spáchanie pôjde dotyčný do väzenia. Nové zákony v Poľsku budú tvrdé a môžeme vďaka nim pozitívne ovplyvniť aj náš trh, ale realizácia zmien narážala na tradičný problém - korupciu. viac