Týdeník policie: BMW za 3,5 milióna českých korún bolo za necelé dve minúty preč

Pozrite si video a prečítajte článok českého Týdeníku policie o bleskovej februárovej krádeži BMW za 3,5 milióna českých korún (v prepočte takmer 140 000 eur), ktoré bolo odcudzené z voľne prístupného parkoviska pred rodinným domom.

Video nájdete tu.

Po oznámení na miesto okamžite vyrazili kriminalisti zabývajúci sa auto kriminalitou. Tí z poskytnutých kamerových záznamov zistili, že vozidlo, ktoré je vybavené bezkľúčikovým systémom Keyless, bolo odcudzené tromi mužmi s použitím špeciálnej čítačky.

Systém Keyless funguje tak, že kľúč stále vysiela signál, a keď sa s kľúčikom priblížite asi na 2 metre k vozidlu, samo sa otvorí a následne naštartuje. Čítačka vlastne predĺži signál od kľúčika, ktorý si majiteľ nechá napríklad v kapse od bundy zavesené v predsieni, čo sa stalo aj v tomto prípade. Zo záznamu je vidieť, že jeden muž pristúpil k autu a čakal, až sa ďalším dvom podarí zachytiť najskôr signál k otvoreniu auta a druhý na naštartovanie. Ihneď ako sa to podarilo, okamžite odišli. Tí, čo chytali signál, utiekli a pravdepodobne odišli na kúsok ďalej zaparkovanom vozidle. Odcudzené vozidlo bolo vybavené GPS, ktorá dala poslednú informáciu, že vozidlo prechádza Královcom, potom bola GPS odpojená.

Českí policajti apelujú na majiteľov takto vybavených vozidiel, aby si kľúče ukladali čo najďalej od vozidla, v strede domu. Najlepšie však do akejkoľvek plechovej schránky, ktorá odtieni signál. Stretli sa aj s tým, že si kľúče majiteľ ukladal do chladničky.

Celý článok tu.

27. novembra 2018 | Aktuality.sk: Špekulant skúsil nový trik. Ľudia majú problém dostať sa k autu aj peniazom

Mladík z Trenčína použil trik s platbou za auto. V skutočnosti sa rodiny nedočkali peňazí za vozidlá, ktoré predali. Tie skončili rýchlo v rukách nových majiteľov. viac

8. novembra 2018 | TOPSPEED.SK: Dokázala stáčenie, no polícia odkázala, že “skutok sa nestal”

Tento príbeh sa nestal sa nikomu, koho poznáme. Prevzali sme ho celý zo stránky overenie-vozidla.sk. Názov je skutočne výstižný: Dokázala stáčenie km, ale polícia jej odkázala “skutok sa nestal”. Známa fráza na konci titulku, nemyslíte? Ťažko povedať, či ide o promo článok danej stránky. No zdá sa, že sa vec… viac

8. novembra 2018 | Autobild: Stočil auto o 350 000 km: Konečne tvrdý trest

Manipulácia s odometrami patrí medzi najväčšie nešváry súčasného trhu s jazdenkami. V niektorých prípadoch nájazd vizuálne klesne o státisíce km! Zdá sa, že mimo EÚ už s týmito podvodníkmi stratili nervy. viac

31. októbra 2018 | TOPSPEED.SK: Neuveriteľná spoveď poľského kšeftára s jazdenkami!

Kúpiť dobre jazdené auto je umenie. Kto si tým prešiel, vie, o čom hovorím. Kúpiť dobré jazdené auto zo zahraničia? Myslíte si, že to je ľahké? Že to vami vysnívané auto na vás niekde čaká v suchej garáži? Nevravím, že to nie je možné, že sa to nedá... Pár prípadov sa nájde. Včera zverejnili spoveď poľského kšeftára, ako sa robí… viac

23. októbra 2018 | Auto.sk: Radi jazdíte rýchlo? V týchto európskych krajinách sú najprísnejšie tresty

Porušovanie pravidiel cestnej premávky by nemalo byť tolerované nikde. Ohrozovanie ostatných rýchlou jazdou je nebezpečné pre všetkých. V týchto krajinách si za rýchlu jazdu zaplatíte najviac. viac