Týdeník policie: BMW za 3,5 milióna českých korún bolo za necelé dve minúty preč

Pozrite si video a prečítajte článok českého Týdeníku policie o bleskovej februárovej krádeži BMW za 3,5 milióna českých korún (v prepočte takmer 140 000 eur), ktoré bolo odcudzené z voľne prístupného parkoviska pred rodinným domom.

Video nájdete tu.

Po oznámení na miesto okamžite vyrazili kriminalisti zabývajúci sa auto kriminalitou. Tí z poskytnutých kamerových záznamov zistili, že vozidlo, ktoré je vybavené bezkľúčikovým systémom Keyless, bolo odcudzené tromi mužmi s použitím špeciálnej čítačky.

Systém Keyless funguje tak, že kľúč stále vysiela signál, a keď sa s kľúčikom priblížite asi na 2 metre k vozidlu, samo sa otvorí a následne naštartuje. Čítačka vlastne predĺži signál od kľúčika, ktorý si majiteľ nechá napríklad v kapse od bundy zavesené v predsieni, čo sa stalo aj v tomto prípade. Zo záznamu je vidieť, že jeden muž pristúpil k autu a čakal, až sa ďalším dvom podarí zachytiť najskôr signál k otvoreniu auta a druhý na naštartovanie. Ihneď ako sa to podarilo, okamžite odišli. Tí, čo chytali signál, utiekli a pravdepodobne odišli na kúsok ďalej zaparkovanom vozidle. Odcudzené vozidlo bolo vybavené GPS, ktorá dala poslednú informáciu, že vozidlo prechádza Královcom, potom bola GPS odpojená.

Českí policajti apelujú na majiteľov takto vybavených vozidiel, aby si kľúče ukladali čo najďalej od vozidla, v strede domu. Najlepšie však do akejkoľvek plechovej schránky, ktorá odtieni signál. Stretli sa aj s tým, že si kľúče majiteľ ukladal do chladničky.

Celý článok tu.

11. apríla 2019 | AutoBild: Zlodeji áut sa vynašli: Takto uniknú odhaleniu

Majiteľ čierneho hatchbacku VW Polo objavil na ulici kópiu svojho automobilu, vrátane identického evidenčného čísla. viac

9. apríla 2019 | TVNOVINY.SK: Vysnívané auto si kúpil cez inzerát. Okamžite mal problémy s políciou aj daniarmi

Kúpil si vysnívané auto z inzerátu a na krku mal daňový úrad aj políciu. To však nie je všetko. Luxusného auta sa už nevie ani len zbaviť. viac

26. marca 2019 | TV JOJ: Pozor na dovoz áut z Nemecka!

Majitelia starších vozidiel dostávajú v Nemecku príspevok na kúpu nového, takzvané šrotovné, a staré autá sa snažia predať za čo najviac peňazí. Keď však slovenský majiteľ dovezie takéto vozidlo na Slovensko, narazí na zásadný problém. viac

21. marca 2019 | Pravda.sk: Pozor! Na Slovensko mieria autá určené do šrotu. Nenechajte sa nachytať

V poslednom čase sa podľa spoločnosti Iris Ident, ktorá sa zaoberá kontrolou originality vozidiel, množia prípady dovozu ojazdených áut z Nemecka, ktoré sú v skutočnosti určené na recykláciu. Upozorňuje, že tieto autá nemôžu byť znovu prihlásené, a teda ani využívané na Slovensku. Ide o podvod. viac

8. marca 2019 | Novinky.cz: Česká polícia obvinila päticu z daňových podvodov pri dovoze luxusných jazdeniek z Nemecka