Video nájdete tu.

Po oznámení na miesto okamžite vyrazili kriminalisti zabývajúci sa auto kriminalitou. Tí z poskytnutých kamerových záznamov zistili, že vozidlo, ktoré je vybavené bezkľúčikovým systémom Keyless, bolo odcudzené tromi mužmi s použitím špeciálnej čítačky.

Systém Keyless funguje tak, že kľúč stále vysiela signál, a keď sa s kľúčikom priblížite asi na 2 metre k vozidlu, samo sa otvorí a následne naštartuje. Čítačka vlastne predĺži signál od kľúčika, ktorý si majiteľ nechá napríklad v kapse od bundy zavesené v predsieni, čo sa stalo aj v tomto prípade. Zo záznamu je vidieť, že jeden muž pristúpil k autu a čakal, až sa ďalším dvom podarí zachytiť najskôr signál k otvoreniu auta a druhý na naštartovanie. Ihneď ako sa to podarilo, okamžite odišli. Tí, čo chytali signál, utiekli a pravdepodobne odišli na kúsok ďalej zaparkovanom vozidle. Odcudzené vozidlo bolo vybavené GPS, ktorá dala poslednú informáciu, že vozidlo prechádza Královcom, potom bola GPS odpojená.

Českí policajti apelujú na majiteľov takto vybavených vozidiel, aby si kľúče ukladali čo najďalej od vozidla, v strede domu. Najlepšie však do akejkoľvek plechovej schránky, ktorá odtieni signál. Stretli sa aj s tým, že si kľúče majiteľ ukladal do chladničky.

Celý článok tu.

2. októbra 2018 | RTV: Oddnes platí na českých cestách nové pravidlo

Už aj v Česku je povinná tzv. záchranárska ulička v kolóne áut, vodiči poznajú toto pravidlo napríklad z Rakúska. Od 1. Októbra sa menia aj ďalšie predpisy. Tvorbu koridorov pre záchranárske vozidlá pripravuje aj Slovensko. viac

11. septembra 2018 | Týdeník policie: BMW za 3,5 milióna českých korún bolo za necelé dve minúty preč