Týdeník policie: BMW za 3,5 milióna českých korún bolo za necelé dve minúty preč

Pozrite si video a prečítajte článok českého Týdeníku policie o bleskovej februárovej krádeži BMW za 3,5 milióna českých korún (v prepočte takmer 140 000 eur), ktoré bolo odcudzené z voľne prístupného parkoviska pred rodinným domom.

Video nájdete tu.

Po oznámení na miesto okamžite vyrazili kriminalisti zabývajúci sa auto kriminalitou. Tí z poskytnutých kamerových záznamov zistili, že vozidlo, ktoré je vybavené bezkľúčikovým systémom Keyless, bolo odcudzené tromi mužmi s použitím špeciálnej čítačky.

Systém Keyless funguje tak, že kľúč stále vysiela signál, a keď sa s kľúčikom priblížite asi na 2 metre k vozidlu, samo sa otvorí a následne naštartuje. Čítačka vlastne predĺži signál od kľúčika, ktorý si majiteľ nechá napríklad v kapse od bundy zavesené v predsieni, čo sa stalo aj v tomto prípade. Zo záznamu je vidieť, že jeden muž pristúpil k autu a čakal, až sa ďalším dvom podarí zachytiť najskôr signál k otvoreniu auta a druhý na naštartovanie. Ihneď ako sa to podarilo, okamžite odišli. Tí, čo chytali signál, utiekli a pravdepodobne odišli na kúsok ďalej zaparkovanom vozidle. Odcudzené vozidlo bolo vybavené GPS, ktorá dala poslednú informáciu, že vozidlo prechádza Královcom, potom bola GPS odpojená.

Českí policajti apelujú na majiteľov takto vybavených vozidiel, aby si kľúče ukladali čo najďalej od vozidla, v strede domu. Najlepšie však do akejkoľvek plechovej schránky, ktorá odtieni signál. Stretli sa aj s tým, že si kľúče majiteľ ukladal do chladničky.

Celý článok tu.

11. februára 2019 | Topspeed.sk: Kúpili ste stočené auto? Ako sa určuje výška škody?

Dozvedeli ste sa, že ste kúpili ojazdené stočené auto? Chcete podať trestné oznámenie? Ako sa určuje škoda, ktorá vám kúpou takého auta vznikla? Doteraz existovali v podstate 2 spôsoby. Avšak začiatkom januára v záujme jednotného uplatňovania zákonov bolo vydané stanovisko generálneho prokurátora, ktoré sa priamo dotýka problematiky… viac

1. februára 2019 | Markíza: Má podozrenie, že na aute z bazáru sú stočené kilometre

Večná dilema, ktorá trápi mnoho ľudí, uvažujúcich o kúpe auta, nové alebo jazdené. A keď sa už človek rozhodne pre takzvanú jazdenku, prichádzaj ďalšia dilema, súkromný inzerát, či autobazár. Kde máme lepšiu garanciu, že nekúpime mačku vo vreci? Mário z našej reportáže si myslel, že spravil všetko, čo mal, aby ho na aute, ktoré je… viac

31. januára 2019 | TOPSPEED.sk: Zlodejom odolali len 3 autá z 240 testovaných s bezkľúčovým vstupom