Svet komunikácie: Radíme: Kupujete jazdenú Škodovku alebo Volkswagen?

Takmer 40% stočených áut tvoria modely Škoda Octavia, Škoda Superb a Volkswagen Passat.

Spolok na ochranu vlastníkov automobilov – SOVA vytvoril zoznam automobilov, ktoré sú najčastejšie podozrivé zo stočenia odomterov Na Slovensku ide takmer v 94% o autá z dovozu. S 20% podielmi oproti iným značkám sa najčastejšie stáčajú Fordy, Škodovky a Volkswageny. Medzi najviac stáčané modely dovezených áut patrí na Slovensku Škoda Superb, Škoda Octavia Combi a Škoda Octavia.

Rozhodne preto neignorujte kontrolu tzv. VIN kódu a sledujte, či opotrebenie automobilu zodpovedá počtu najazdených kilometrov. Väčšie opotrebovanie je možné spoznať napríklad podľa stavu interiéru, vzhľadu volantu, pedálov či údajov v riadiacej jednotke motora. Pokiaľ má automobil pretočený tachometer, vystavuje sa vodič takého vozidla veľkému riziku poškodenia zdravia, či ohrozenia života. Vozidlo a jeho dôležité diely sú totiž výrazne inak opotrebované, ako by majiteľ podľa stavu odometra predpokladal. A to by si mali uvedomiť ako predávajúci, tak aj kupujúci.

Či auto nefiguruje v databáze stočených áut SOVA je možné zistiť na stránkach Združenia po zadaní VIN.

Celý článok nájdete tu.

8. januára 2019 | TOPSPEED.sk: Rebríček najviac najazdených kilometrov jedným autom

Život píše rôzne príbehy. Dnes si predstavíme pár príbehov, v ktorých budú hlavní hrdinovia 1 majiteľ a 1 auto. Nie je to bežný rebríček s najviac ojazdenými autami na trhu. Rebríček dokumentuje najviac najazdených kilometrov jedným autom. Samozrejme, sú to len mediálne známe príbehy. Je veľa takých, ktoré si rodiny strážia. No všetky… viac

14. decembra 2018 | Autoviny.sk: Volkswagen mal predávať tisíce neschválených vozidiel ako nové a jazdené