Noviny.sk: Mladík chcel kúpiť nové auto za nízku sumu. Prišiel o auto, aj o peniaze

Policajti z Vranova nad Topľou riešia prípad podvodu. Nové auto v plnej výbave ponúkal Bardejovčan za prekvapivo výhodnú cenu.

Mladý záujemca neváhal a za auto zložil zálohu. Všetko spísali aj na papieri. Uzavreli kúpnu zmluvu, ktorú podpísali na notárskom úrade. K predaju auta už ale nedošlo.

"Predmetom zmluvy bolo nové osobného motorové vozidlo v hodnote 4500 eur," uviedla Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Auto malo byť dokonca v plnej výbave. Ponuka už vzhľadom na podozrivo nízku cenu zaváňala podvodom. Ceny podobných áut sú bežne na trhu neporovnateľne vyššie.

"Po podpise zmluvy na notárskom úrade prevzal obvinený zálohu 2800 eur. Doposiaľ vozidlo nedodal ani zálohu nevrátil," dodala hovorkyňa.

"Odporúčam vopred preveriť takéhoto predajcu motorového vozidla, najmä predajcov zo zahraničia," radí advokát Daniel Boľanovský.

Ľudia, ktorí sa v autách dobre nevyznajú, by sa nemali do kúpy púšťať na vlastnú päsť. Radšej by sa mali obrátiť na odborníkov. Aby to nedopadlo ako v prípade mladého Vranovčana, ktorý už pred viac ako rokom zaplatil zálohu, no dodnes nemá ani sľúbené auto, ani peniaze.

"Vranovský vyšetrovateľ obvinil 53 ročného Bardejovčana z prečinu podvodu," povedala Jana Migaľová

"Obžalovaný bol Okresným súdom Bardejov vzatý do väzby, keďže sa nedostavoval na súdne predvolávania," telefonicky uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v prešovskom kraji.

Vo väzbe skončil obvinený muž ešte minulý rok. Bolo to ale pre inú trestnú činnosť. Vo všeobecnosti platí, že pri kúpe auta by ste sa mali radšej obrátiť na overených predajcov.

"U neoverených predajcov motorových vozidiel odporúčam veľmi starostlivo zvážiť takúto kúpu," povedal Daniel Boľanovský.

Mnohé informácie, ako napríklad záznam z doterajšej technickej kontroly, či stav najazdených kilometrov, si viete zistiť aj sami. Sú dostupné na internete. Niektoré úplne zadarmo, iné za poplatok. "Tie poplatky skutočne nie sú vysoké. Určite odporúčam preveriť stav. Nestojí to veľa peňazí a je to lepšie, ako potom ľutovať pri nešťastnej kúpe," dodal advokát.

Celý článok tu.

8. novembra 2018 | TOPSPEED.SK: Dokázala stáčenie, no polícia odkázala, že “skutok sa nestal”

Tento príbeh sa nestal sa nikomu, koho poznáme. Prevzali sme ho celý zo stránky overenie-vozidla.sk. Názov je skutočne výstižný: Dokázala stáčenie km, ale polícia jej odkázala “skutok sa nestal”. Známa fráza na konci titulku, nemyslíte? Ťažko povedať, či ide o promo článok danej stránky. No zdá sa, že sa vec… viac

8. novembra 2018 | Autobild: Stočil auto o 350 000 km: Konečne tvrdý trest

Manipulácia s odometrami patrí medzi najväčšie nešváry súčasného trhu s jazdenkami. V niektorých prípadoch nájazd vizuálne klesne o státisíce km! Zdá sa, že mimo EÚ už s týmito podvodníkmi stratili nervy. viac

31. októbra 2018 | TOPSPEED.SK: Neuveriteľná spoveď poľského kšeftára s jazdenkami!

Kúpiť dobre jazdené auto je umenie. Kto si tým prešiel, vie, o čom hovorím. Kúpiť dobré jazdené auto zo zahraničia? Myslíte si, že to je ľahké? Že to vami vysnívané auto na vás niekde čaká v suchej garáži? Nevravím, že to nie je možné, že sa to nedá... Pár prípadov sa nájde. Včera zverejnili spoveď poľského kšeftára, ako sa robí… viac

23. októbra 2018 | Auto.sk: Radi jazdíte rýchlo? V týchto európskych krajinách sú najprísnejšie tresty

Porušovanie pravidiel cestnej premávky by nemalo byť tolerované nikde. Ohrozovanie ostatných rýchlou jazdou je nebezpečné pre všetkých. V týchto krajinách si za rýchlu jazdu zaplatíte najviac. viac

2. októbra 2018 | RTV: Oddnes platí na českých cestách nové pravidlo