Noviny.sk: Kukláči rozbili organizovanú skupinu autičkárov. Zasahoval aj vrtuľník

Polícii sa podarilo rozložiť organizovanú skupinu autičkárov a členov bankomatovej mafie, na ktorých boli vydané Európske zatýkacie rozkazy. Na akciu sa policajti pripravovali od konca roka 2016. V sobotu zadržali päť osôb.

Akcia, ktorá prebiehala od sobotného rána na viacerých miestach v Trnavskom kraji, a mala krycí názov Rasca. Nasadený bol aj vrtuľník Ministerstva vnútra. Policajti zasahovali v Seredi a v obciach Šalgočka, Zemianske sady a Pusté sady. Okrem slovenských kukláčov z Národnej kriminálnej agentúry, z protizločineckej skupiny Západ, zasahovali aj v súčinnosti s policajtami z Nitry a Trnavy. Na akcii sa v rámci medzinárodnej pomoci podieľali aj policajti z Českej republiky. "Národná protizločinecká jednotka NAKA na prípade pracovala spoločne s kolegami z Polície ČR od roku 2017,pričom na území SR boli v tejto veci vykonané viaceré domové prehliadky a prehliadky iných priestorov," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová.

V septembri 2017 sa policajtom podarilo zaistiť rôzne veci, ako náradie, pracovné autá a aj odcudzené autá či tabuľky s EČ. V Seredi našli Audi RS6, ktoré ukradli v Nemecku a chodili s ním kradnúť na Slovensko a do Česka.

Počas akcie zadržali päť mužov, na ktorých boli Českou republikou vydané Európske zatýkacie rozkazy. "Zadržané osoby sa dlhodobo dopúšťali prevažne závažnej majetkovej trestnej činnosti," dodala hovorkyňa. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu, zadržaní páchali rôznu trestnú činnosť. Najviac však mali kradnúť bankomaty a autá v Rakúsku. V Česku sa zameriavali hlavne na zánovné a úžitkové vozidlá. V Rakúsku sa podarilo polícii dokázať, aj keď nie všetkým, krádež jedného bankomatu. Jeden zo zadržaných, Libor B. má na krku za minulý rok aj lúpežné prepadnutie zlatníctva v Rakúsku, za čo si odsedel päť mesiacov. Tento rok v marci ho prepustili.

"Zadržané osoby sú v súčasnosti v celách policajného zaistenia," informovala Denisa Baloghová. Štyria sedia v CPZ v Bratislave, jeden v Senici. Zajtra Krajský súd v Trnave bude rozhodovať o ich vydávacej väzbe na trestné konanie vedené na území Českej republiky.

Celá reportáž tu.

8. novembra 2018 | TOPSPEED.SK: Dokázala stáčenie, no polícia odkázala, že “skutok sa nestal”

Tento príbeh sa nestal sa nikomu, koho poznáme. Prevzali sme ho celý zo stránky overenie-vozidla.sk. Názov je skutočne výstižný: Dokázala stáčenie km, ale polícia jej odkázala “skutok sa nestal”. Známa fráza na konci titulku, nemyslíte? Ťažko povedať, či ide o promo článok danej stránky. No zdá sa, že sa vec… viac

8. novembra 2018 | Autobild: Stočil auto o 350 000 km: Konečne tvrdý trest

Manipulácia s odometrami patrí medzi najväčšie nešváry súčasného trhu s jazdenkami. V niektorých prípadoch nájazd vizuálne klesne o státisíce km! Zdá sa, že mimo EÚ už s týmito podvodníkmi stratili nervy. viac

31. októbra 2018 | TOPSPEED.SK: Neuveriteľná spoveď poľského kšeftára s jazdenkami!

Kúpiť dobre jazdené auto je umenie. Kto si tým prešiel, vie, o čom hovorím. Kúpiť dobré jazdené auto zo zahraničia? Myslíte si, že to je ľahké? Že to vami vysnívané auto na vás niekde čaká v suchej garáži? Nevravím, že to nie je možné, že sa to nedá... Pár prípadov sa nájde. Včera zverejnili spoveď poľského kšeftára, ako sa robí… viac

23. októbra 2018 | Auto.sk: Radi jazdíte rýchlo? V týchto európskych krajinách sú najprísnejšie tresty

Porušovanie pravidiel cestnej premávky by nemalo byť tolerované nikde. Ohrozovanie ostatných rýchlou jazdou je nebezpečné pre všetkých. V týchto krajinách si za rýchlu jazdu zaplatíte najviac. viac

2. októbra 2018 | RTV: Oddnes platí na českých cestách nové pravidlo