Noviny.sk: Kukláči rozbili organizovanú skupinu autičkárov. Zasahoval aj vrtuľník

Polícii sa podarilo rozložiť organizovanú skupinu autičkárov a členov bankomatovej mafie, na ktorých boli vydané Európske zatýkacie rozkazy. Na akciu sa policajti pripravovali od konca roka 2016. V sobotu zadržali päť osôb.

Akcia, ktorá prebiehala od sobotného rána na viacerých miestach v Trnavskom kraji, a mala krycí názov Rasca. Nasadený bol aj vrtuľník Ministerstva vnútra. Policajti zasahovali v Seredi a v obciach Šalgočka, Zemianske sady a Pusté sady. Okrem slovenských kukláčov z Národnej kriminálnej agentúry, z protizločineckej skupiny Západ, zasahovali aj v súčinnosti s policajtami z Nitry a Trnavy. Na akcii sa v rámci medzinárodnej pomoci podieľali aj policajti z Českej republiky. "Národná protizločinecká jednotka NAKA na prípade pracovala spoločne s kolegami z Polície ČR od roku 2017,pričom na území SR boli v tejto veci vykonané viaceré domové prehliadky a prehliadky iných priestorov," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová.

V septembri 2017 sa policajtom podarilo zaistiť rôzne veci, ako náradie, pracovné autá a aj odcudzené autá či tabuľky s EČ. V Seredi našli Audi RS6, ktoré ukradli v Nemecku a chodili s ním kradnúť na Slovensko a do Česka.

Počas akcie zadržali päť mužov, na ktorých boli Českou republikou vydané Európske zatýkacie rozkazy. "Zadržané osoby sa dlhodobo dopúšťali prevažne závažnej majetkovej trestnej činnosti," dodala hovorkyňa. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu, zadržaní páchali rôznu trestnú činnosť. Najviac však mali kradnúť bankomaty a autá v Rakúsku. V Česku sa zameriavali hlavne na zánovné a úžitkové vozidlá. V Rakúsku sa podarilo polícii dokázať, aj keď nie všetkým, krádež jedného bankomatu. Jeden zo zadržaných, Libor B. má na krku za minulý rok aj lúpežné prepadnutie zlatníctva v Rakúsku, za čo si odsedel päť mesiacov. Tento rok v marci ho prepustili.

"Zadržané osoby sú v súčasnosti v celách policajného zaistenia," informovala Denisa Baloghová. Štyria sedia v CPZ v Bratislave, jeden v Senici. Zajtra Krajský súd v Trnave bude rozhodovať o ich vydávacej väzbe na trestné konanie vedené na území Českej republiky.

Celá reportáž tu.

11. septembra 2018 | Týdeník policie: BMW za 3,5 milióna českých korún bolo za necelé dve minúty preč

Pozrite si video a prečítajte článok českého Týdeníku policie o bleskovej februárovej krádeži BMW za 3,5 milióna českých korún (v prepočte takmer 140 000 eur), ktoré bolo odcudzené z voľne prístupného parkoviska pred rodinným domom. viac

27. augusta 2018 | TV JOJ: Nálepkovo, okres Gelnica: Riskantná kúpa starého auta