Noviny.sk: Kukláči rozbili organizovanú skupinu autičkárov. Zasahoval aj vrtuľník

Polícii sa podarilo rozložiť organizovanú skupinu autičkárov a členov bankomatovej mafie, na ktorých boli vydané Európske zatýkacie rozkazy. Na akciu sa policajti pripravovali od konca roka 2016. V sobotu zadržali päť osôb.

Akcia, ktorá prebiehala od sobotného rána na viacerých miestach v Trnavskom kraji, a mala krycí názov Rasca. Nasadený bol aj vrtuľník Ministerstva vnútra. Policajti zasahovali v Seredi a v obciach Šalgočka, Zemianske sady a Pusté sady. Okrem slovenských kukláčov z Národnej kriminálnej agentúry, z protizločineckej skupiny Západ, zasahovali aj v súčinnosti s policajtami z Nitry a Trnavy. Na akcii sa v rámci medzinárodnej pomoci podieľali aj policajti z Českej republiky. "Národná protizločinecká jednotka NAKA na prípade pracovala spoločne s kolegami z Polície ČR od roku 2017,pričom na území SR boli v tejto veci vykonané viaceré domové prehliadky a prehliadky iných priestorov," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová.

V septembri 2017 sa policajtom podarilo zaistiť rôzne veci, ako náradie, pracovné autá a aj odcudzené autá či tabuľky s EČ. V Seredi našli Audi RS6, ktoré ukradli v Nemecku a chodili s ním kradnúť na Slovensko a do Česka.

Počas akcie zadržali päť mužov, na ktorých boli Českou republikou vydané Európske zatýkacie rozkazy. "Zadržané osoby sa dlhodobo dopúšťali prevažne závažnej majetkovej trestnej činnosti," dodala hovorkyňa. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu, zadržaní páchali rôznu trestnú činnosť. Najviac však mali kradnúť bankomaty a autá v Rakúsku. V Česku sa zameriavali hlavne na zánovné a úžitkové vozidlá. V Rakúsku sa podarilo polícii dokázať, aj keď nie všetkým, krádež jedného bankomatu. Jeden zo zadržaných, Libor B. má na krku za minulý rok aj lúpežné prepadnutie zlatníctva v Rakúsku, za čo si odsedel päť mesiacov. Tento rok v marci ho prepustili.

"Zadržané osoby sú v súčasnosti v celách policajného zaistenia," informovala Denisa Baloghová. Štyria sedia v CPZ v Bratislave, jeden v Senici. Zajtra Krajský súd v Trnave bude rozhodovať o ich vydávacej väzbe na trestné konanie vedené na území Českej republiky.

Celá reportáž tu.

dnes, 21. marca 2019 | Pravda.sk: Pozor! Na Slovensko mieria autá určené do šrotu. Nenechajte sa nachytať

V poslednom čase sa podľa spoločnosti Iris Ident, ktorá sa zaoberá kontrolou originality vozidiel, množia prípady dovozu ojazdených áut z Nemecka, ktoré sú v skutočnosti určené na recykláciu. Upozorňuje, že tieto autá nemôžu byť znovu prihlásené, a teda ani využívané na Slovensku. Ide o podvod. viac

8. marca 2019 | Novinky.cz: Česká polícia obvinila päticu z daňových podvodov pri dovoze luxusných jazdeniek z Nemecka

Colníci a polícia zadržali päť obchodníkov s jazdenými luxusnými autami, ktorí pri svojich obchodoch spôsobili štátu podľa spisu škodu bezmála štyridsať miliónov korún (v prepočte 1,56 milióna eur). Zánovné jazdenky z Nemecka skupina údajne vozila do Českej republiky niekoľko rokov. Celkom by podľa výkazov malo ísť o… viac

11. februára 2019 | Topspeed.sk: Kúpili ste stočené auto? Ako sa určuje výška škody?

Dozvedeli ste sa, že ste kúpili ojazdené stočené auto? Chcete podať trestné oznámenie? Ako sa určuje škoda, ktorá vám kúpou takého auta vznikla? Doteraz existovali v podstate 2 spôsoby. Avšak začiatkom januára v záujme jednotného uplatňovania zákonov bolo vydané stanovisko generálneho prokurátora, ktoré sa priamo dotýka problematiky… viac

1. februára 2019 | Markíza: Má podozrenie, že na aute z bazáru sú stočené kilometre

Večná dilema, ktorá trápi mnoho ľudí, uvažujúcich o kúpe auta, nové alebo jazdené. A keď sa už človek rozhodne pre takzvanú jazdenku, prichádzaj ďalšia dilema, súkromný inzerát, či autobazár. Kde máme lepšiu garanciu, že nekúpime mačku vo vreci? Mário z našej reportáže si myslel, že spravil všetko, čo mal, aby ho na aute, ktoré je… viac

31. januára 2019 | TOPSPEED.sk: Zlodejom odolali len 3 autá z 240 testovaných s bezkľúčovým vstupom