Finančná správa: Miliónový podvod s ojazdenými autami

Predajca ojazdených luxusných motorových vozidiel je podozrivý z účelového znižovania daňovej povinnosti. Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) mu pri prehliadke priestorov pre podozrenie z porušovania daňových predpisov v oblasti DPH zaistili účtovníctvo. Finančný únik predstavuje sumu takmer jeden milión eur.

Predajca ojazdených vozidiel prevádzkoval internetové stránky, na ktorých predával ojazdené motorové vozidlá luxusných značiek ako AUDI, LAND ROVER, BMW a ďalšie. Vozidlá z viacerých autobazárov z iných členských štátov EÚ zabezpečoval prostredníctvom nekontaktných daňových subjektov. Tí nepriznávali nadobudnutie vozidla z iných členských štátov EÚ ani ich následné dodanie slovenskému predajcovi. Na základe takto vytvorených účelových obchodných reťazcov predajca automobilov predával použité motorové vozidlá prevažne právnickým osobám s minimálnou maržou. Cieľom bolo ponížiť vlastnú daňovú povinnosť voči štátnemu rozpočtu.

Predajca je podozrivý z nezaplatenia a neodvedenia DPH na vstupe, čím navyše umožnil ďalším účastníkom v reťazci si daň na vstupe odpočítať. Takýmto spôsobom predajca obchodoval už od roku 2015.

Colníci z KÚFS prehľadali priestory, kde dochádzalo k predaju dovezených áut a zaistili účtovné doklady na účely ďalších úkonov pre správne určenie DPH. Finančný únik na DPH vyčíslili na takmer jeden milión eur. V prípade dokázania viny hrozí podozrivým osobám z daňových trestných činov podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Celý článok tu.

27. novembra 2018 | Aktuality.sk: Špekulant skúsil nový trik. Ľudia majú problém dostať sa k autu aj peniazom

Mladík z Trenčína použil trik s platbou za auto. V skutočnosti sa rodiny nedočkali peňazí za vozidlá, ktoré predali. Tie skončili rýchlo v rukách nových majiteľov. viac

8. novembra 2018 | TOPSPEED.SK: Dokázala stáčenie, no polícia odkázala, že “skutok sa nestal”

Tento príbeh sa nestal sa nikomu, koho poznáme. Prevzali sme ho celý zo stránky overenie-vozidla.sk. Názov je skutočne výstižný: Dokázala stáčenie km, ale polícia jej odkázala “skutok sa nestal”. Známa fráza na konci titulku, nemyslíte? Ťažko povedať, či ide o promo článok danej stránky. No zdá sa, že sa vec… viac

8. novembra 2018 | Autobild: Stočil auto o 350 000 km: Konečne tvrdý trest

Manipulácia s odometrami patrí medzi najväčšie nešváry súčasného trhu s jazdenkami. V niektorých prípadoch nájazd vizuálne klesne o státisíce km! Zdá sa, že mimo EÚ už s týmito podvodníkmi stratili nervy. viac

31. októbra 2018 | TOPSPEED.SK: Neuveriteľná spoveď poľského kšeftára s jazdenkami!

Kúpiť dobre jazdené auto je umenie. Kto si tým prešiel, vie, o čom hovorím. Kúpiť dobré jazdené auto zo zahraničia? Myslíte si, že to je ľahké? Že to vami vysnívané auto na vás niekde čaká v suchej garáži? Nevravím, že to nie je možné, že sa to nedá... Pár prípadov sa nájde. Včera zverejnili spoveď poľského kšeftára, ako sa robí… viac

23. októbra 2018 | Auto.sk: Radi jazdíte rýchlo? V týchto európskych krajinách sú najprísnejšie tresty

Porušovanie pravidiel cestnej premávky by nemalo byť tolerované nikde. Ohrozovanie ostatných rýchlou jazdou je nebezpečné pre všetkých. V týchto krajinách si za rýchlu jazdu zaplatíte najviac. viac