Autobild.sk: Nenaleťte falošnému policajtovi!

Dunajskostredskí policajti vyšetrujú prípad falošného policajta, ktorý na ich teritóriu zastavuje vodičov a žiada od nich pokutu za priestupok.

Profil polície na sociálnej sieti Facebook je sledovaný a pred časom tam prišlo upozornenie jedného z čitateľov na falošného policajta. Tento muž jazdí na striebornom Audi A6, v ktorom sú skryte nainštalované červeno-modré majáky. „Tento falošný policajt má podľa zaslaných informácií zastavovať vodičov a preukazovať sa im ako policajt v civilnom odeve. Následne od nich vyžaduje peniaze na zaplatenie pokuty,“ informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Martina Kredatusová.

Nikto iný sa doteraz na políciu v Dunajskej Strede s podobným skutkom neobráni, no polícia podnet fanúšika na sociálnej sieti neberie na ľahkú váhu. „Chceli by sme požiadať občanov, ktorí sa stretli s takýmto konaním, či už tento rok alebo vlani a zaplatili falošnému policajtovi „pokutu“, aby sa prihlásili prostredníctvom linky 158 alebo priamo na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Dunajskej Strede,“ vyzýva Kredatusová. Podľa nej môžu motoristi svojimi svedectvami prispieť k dolapeniu páchateľa a k zabráneniu páchania jeho ďalšej trestnej činnosti.

Polícia zároveň upozorňuje, že policajti vo väčšine prípadov riešia dopravné priestupky s označenými služobnými vozidlami a v rovnošate. V niektorých prípadoch vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky policajti špeciálneho dopravného oddelenia tzv. Kobry alebo Pumy. Tí síce jazdia v civilnom vozidle, sú však vždy dvaja a oblečení v rovnošate. „V prípade akýchkoľvek pochybností neváhajte kontaktovať linku 158,“ dodáva hovorkyňa.

Aké tresty hrozia?

Zákon o Policajnom zbore zakazuje používať policajnú rovnošatu a označenie Policajný zbor a Polícia „v ústnom vyhlásení, na odeve, v písomnom styku, v názve domény web stránky a na vozidle vo všetkých tvaroch, vrátane zmien v ich diakritike a so začiatočnými malými písmenami“. Samotný priestupok nie je veľmi drahý, nakoľko podľa platného sadzobníka pokuta stojí 30 eur. Tu však môže dôjsť k súbehu s trestným činom krádeže alebo podvodu, za čo je dolná sadzba väzenia dva roky.

Polícia sa zatiaľ k možným trestom nevyjadrila, nakoľko ide o veľmi špecifický prípad a o obvinení rozhodnú až výsledky vyšetrovania a dolapenie páchateľa.

Celý článok tu.

27. novembra 2018 | Aktuality.sk: Špekulant skúsil nový trik. Ľudia majú problém dostať sa k autu aj peniazom

Mladík z Trenčína použil trik s platbou za auto. V skutočnosti sa rodiny nedočkali peňazí za vozidlá, ktoré predali. Tie skončili rýchlo v rukách nových majiteľov. viac

8. novembra 2018 | TOPSPEED.SK: Dokázala stáčenie, no polícia odkázala, že “skutok sa nestal”

Tento príbeh sa nestal sa nikomu, koho poznáme. Prevzali sme ho celý zo stránky overenie-vozidla.sk. Názov je skutočne výstižný: Dokázala stáčenie km, ale polícia jej odkázala “skutok sa nestal”. Známa fráza na konci titulku, nemyslíte? Ťažko povedať, či ide o promo článok danej stránky. No zdá sa, že sa vec… viac

8. novembra 2018 | Autobild: Stočil auto o 350 000 km: Konečne tvrdý trest

Manipulácia s odometrami patrí medzi najväčšie nešváry súčasného trhu s jazdenkami. V niektorých prípadoch nájazd vizuálne klesne o státisíce km! Zdá sa, že mimo EÚ už s týmito podvodníkmi stratili nervy. viac

31. októbra 2018 | TOPSPEED.SK: Neuveriteľná spoveď poľského kšeftára s jazdenkami!

Kúpiť dobre jazdené auto je umenie. Kto si tým prešiel, vie, o čom hovorím. Kúpiť dobré jazdené auto zo zahraničia? Myslíte si, že to je ľahké? Že to vami vysnívané auto na vás niekde čaká v suchej garáži? Nevravím, že to nie je možné, že sa to nedá... Pár prípadov sa nájde. Včera zverejnili spoveď poľského kšeftára, ako sa robí… viac

23. októbra 2018 | Auto.sk: Radi jazdíte rýchlo? V týchto európskych krajinách sú najprísnejšie tresty

Porušovanie pravidiel cestnej premávky by nemalo byť tolerované nikde. Ohrozovanie ostatných rýchlou jazdou je nebezpečné pre všetkých. V týchto krajinách si za rýchlu jazdu zaplatíte najviac. viac