TV Markíza:  Bez áut aj bez peňazí

TV Markíza: Bez áut aj bez peňazí

Podvodník, o akom sa vám ani nesnívalo. Predstavte si, že zaplatíte 15-tisíc eur ako zálohu na kúpu a dovoz auta z Nemecka a niekto vám dá namiesto toho auto z požičovne. Obeťami takéhoto neuveriteľného podvodu sa stali desiatky Slovákov. Autá z požičovne museli vrátiť a nemajú ani peniaze. viac

Čas.sk: Len to neurobte ako Vladimír! Čitateľ dal za mercedes 4 800 eur, nemá ani auto, ani peniaze...

Pekne ho napálil! Keď si chcel Vladimír (58) z Nitry vlani kúpiť auto, ani len netušil, že pri tom narazí na zákerného špekulanta. viac

Sme.sk: Tretina ponúkaných vozidiel v ČR má stočené kilometre, ukázal prieskum

Až 37,2 percenta vozidiel ponúkaných na českých inzertných portáloch má stočené kilometre. Ďalšia pätina má záznam o poistnej udalosti. viac

TA3: Podvodník rozosiela falošné predvolania na políciu

Falošné predvolania zaznamenali policajti v súvislosti s nákupmi vozidiel cez internetové bazáre. Podvodník v inzeráte uvádza len emailový kontakt, cez ktorý nasleduje komunikácia so záujemcami o kúpu auta.  viac

Sme.sk:  Bodka za prípadom legalizácie kradnutých áut

Sme.sk: Bodka za prípadom legalizácie kradnutých áut

Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes dal prerokovaním odvolania Ľudovíta Petra z Veľkej Lomnice bodku za prípadom legalizácie kradnutých áut, v ktorom stíhali ôsmich mužov. viac

Príbeh čitateľa: Bazár mi predal dovezené auto s garanciou, ktorú nakoniec negarantoval

Náš čitateľ Michal kúpil auto od dovozca, ktorý mu garantoval dobrý stav vozidla. Napriek tomu sa vozidlo začalo rozpadávať a dovozca začal strečkovať. viac

Topspeed.sk: Len 30% predajcov áut v SR je v zisku!

Reportáž zisťuje že jediným, či presnejšie hlavným zdrojom príjmov autorizovaných predajcov je dielňa, a je zrejmé, že opatrenia predajcov budú smerovať k tomu, aby bol čo najziskovejší. Čo to znamená? Rýchle, neodborné opravy, nevyžiadané výmeny, alebo dokonca klamstvá na úrovni výmeny nevymenených dielcov. viac

Noviny.sk: Pozor pri kúpe auta, skontrolujte si VIN kód

Pri kúpe ojazdeného auta treba okrem iného skontrolovať i takzvaný VIN kód. Ak to zanedbáte, polícia auto nemusí prihlásiť. viac

Automoto: Odhalených takmer 30 miliónov stočených kilometrov

Slovenský Spolok na ochranu vlastníkov automobilov začína kontrolovať stav odometrov na dovezených vozidiel. Celkový počet stočených kilometrov je takmer 30 miliónov. viac

TV JOJ: Podvody pri kúpe ojazdeného auta

Jedným z najčastejších podvodov ako zarobiť na zákazníkovi je stáčanie najazdených kilometrov. Objavuje sa ale stále viac prípadov, kedy na aute bol zmenený rok výroby. viac

dnes, 21. marca 2019 | Pravda.sk: Pozor! Na Slovensko mieria autá určené do šrotu. Nenechajte sa nachytať

V poslednom čase sa podľa spoločnosti Iris Ident, ktorá sa zaoberá kontrolou originality vozidiel, množia prípady dovozu ojazdených áut z Nemecka, ktoré sú v skutočnosti určené na recykláciu. Upozorňuje, že tieto autá nemôžu byť znovu prihlásené, a teda ani využívané na Slovensku. Ide o podvod. viac

8. marca 2019 | Novinky.cz: Česká polícia obvinila päticu z daňových podvodov pri dovoze luxusných jazdeniek z Nemecka

Colníci a polícia zadržali päť obchodníkov s jazdenými luxusnými autami, ktorí pri svojich obchodoch spôsobili štátu podľa spisu škodu bezmála štyridsať miliónov korún (v prepočte 1,56 milióna eur). Zánovné jazdenky z Nemecka skupina údajne vozila do Českej republiky niekoľko rokov. Celkom by podľa výkazov malo ísť o… viac

11. februára 2019 | Topspeed.sk: Kúpili ste stočené auto? Ako sa určuje výška škody?

Dozvedeli ste sa, že ste kúpili ojazdené stočené auto? Chcete podať trestné oznámenie? Ako sa určuje škoda, ktorá vám kúpou takého auta vznikla? Doteraz existovali v podstate 2 spôsoby. Avšak začiatkom januára v záujme jednotného uplatňovania zákonov bolo vydané stanovisko generálneho prokurátora, ktoré sa priamo dotýka problematiky… viac

1. februára 2019 | Markíza: Má podozrenie, že na aute z bazáru sú stočené kilometre

Večná dilema, ktorá trápi mnoho ľudí, uvažujúcich o kúpe auta, nové alebo jazdené. A keď sa už človek rozhodne pre takzvanú jazdenku, prichádzaj ďalšia dilema, súkromný inzerát, či autobazár. Kde máme lepšiu garanciu, že nekúpime mačku vo vreci? Mário z našej reportáže si myslel, že spravil všetko, čo mal, aby ho na aute, ktoré je… viac

31. januára 2019 | TOPSPEED.sk: Zlodejom odolali len 3 autá z 240 testovaných s bezkľúčovým vstupom