Noviny.sk: Mladík chcel kúpiť nové auto za nízku sumu. Prišiel o auto, aj o peniaze

Policajti z Vranova nad Topľou riešia prípad podvodu. Nové auto v plnej výbave ponúkal Bardejovčan za prekvapivo výhodnú cenu. viac

Finančná správa: Miliónový podvod s ojazdenými autami

Predajca ojazdených luxusných motorových vozidiel je podozrivý z účelového znižovania daňovej povinnosti. Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) mu pri prehliadke priestorov pre podozrenie z porušovania daňových predpisov v oblasti DPH zaistili účtovníctvo. Finančný únik predstavuje sumu takmer jeden milión eur.   viac

Ani nový zákon o cestnej premávke stáčanie odometrov neodstráni

Nové opatrenie v sebe reflektuje nariadenia a predpisy Európskej únie. Stále však umožňuje stáčanie fyzickým osobám, ktoré nie sú podnikatelia. Trestá iba právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov. Aj napriek mnohým pozitívnym bodom, ktoré zákon obsahuje, nerieši problematiku stáčania komplexne a podporuje rozvoj tzv. šedého trhu so stočenými  automobilmi. viac

Autobild: Štyri veľké zmeny: Pocíti ich každý motorista

Parlament sa bude tento mesiac zaoberať novelou, ktorá prinesie rozšírenie siete staníc technickej a emisnej kontroly. To môže priniesť pozitíva, no aj negatíva. viac

iRozhlas.cz: Poliaci dovážajú najviac jazdených áut v Európe. Veľká väčšina z nich má stočený odometer

Poľsko sa pokúša bojovať so stáčaním odometrov ojazdených áut. Tamojší zväz dílerov automobilov odhaduje, že s najazdenými kilometrami niekto manipuloval až v 80 % vozidiel dovezených zo zahraničia. viac

Autobild: Ukradnúť auto? Zlodeji to zvládnu za 6 sekúnd!

Bezkľúčové systémy sú komfortné a mnohí motoristi si ich nevedia vynachváliť. Ich slabinou je však slabá odolnosť. Zlodejom stačí pár sekúnd a vybavenie za pár eur. viac

Bojíte sa podvodu pri kúpe jazdenky? Pomôže vám aktualizovaná príručka

Možno aj vy jazdíte autom, ktoré má pozmenený rok výroby. Tento problém sa odhadom týka až 20 % automobilov jazdiacich po slovenských cestách. Vodiči často ani nevedia, že sa stali obeťou podvodu z čoho vyplývajú ďalšie riziká. Toto je však iba jeden z trikov, ktoré používajú podvodníci, aby zvýšili hodnotu predávaného auta. Združenie SOVA pripravilo pre laikov, ktorí sa nechcú stať obeťou podvodu, aktualizovanú príručku, popisujúcu triky a neférové postupy predajcov a metódy ako ich odhaliť. Príručka, ktorú SOVA prvýkrát vydala v roku 2008 je aktuálne doplnená, o posledné zmeny v legislatíve a vytlačená vďaka podpore Ministerstva hospodárstva. viac

Vďaka dotácii ministerstva združenie SOVA vytlačí aktualizovanú príručku pre kúpu ojazdeného auta

Spolok na ochranu vlastníkov automobilov SOVA uspel so svojou žiadosťou na Ministerstvo hospodárstva o podporu aktualizácie príručky a jej vydania. Príručka pomôže spotrebiteľom pri nákupe ojazdeného auta a poradí ako sa nenechať oklamať nepoctivými predajcami. Združenie rozdistribuuje medzi spotrebiteľov celkom 20 000 kusov príručky, ktorá bude dostupná aj v elektronickej podobe na jeho stránkach. viac

Autobild.sk: Nové nebezpečenstvo: Falošné náhradné diely

Náhradný airbag bol síce neuveriteľne lacný, lenže sa pri nehode nikdy nenafúkne, takže fatálne ohrozí zdravie a život posádky. Nástrahou, ktorá zaplavila už aj slovenské a české inzertné servery, sú falošné náhradné diely z Ázie, prípadne poškodené dielce z havarovaných áut. viac

« Predchádzajúci 1 6 8 9 10 Ďalšie »

dnes, 21. marca 2019 | Pravda.sk: Pozor! Na Slovensko mieria autá určené do šrotu. Nenechajte sa nachytať

V poslednom čase sa podľa spoločnosti Iris Ident, ktorá sa zaoberá kontrolou originality vozidiel, množia prípady dovozu ojazdených áut z Nemecka, ktoré sú v skutočnosti určené na recykláciu. Upozorňuje, že tieto autá nemôžu byť znovu prihlásené, a teda ani využívané na Slovensku. Ide o podvod. viac

8. marca 2019 | Novinky.cz: Česká polícia obvinila päticu z daňových podvodov pri dovoze luxusných jazdeniek z Nemecka

Colníci a polícia zadržali päť obchodníkov s jazdenými luxusnými autami, ktorí pri svojich obchodoch spôsobili štátu podľa spisu škodu bezmála štyridsať miliónov korún (v prepočte 1,56 milióna eur). Zánovné jazdenky z Nemecka skupina údajne vozila do Českej republiky niekoľko rokov. Celkom by podľa výkazov malo ísť o… viac

11. februára 2019 | Topspeed.sk: Kúpili ste stočené auto? Ako sa určuje výška škody?

Dozvedeli ste sa, že ste kúpili ojazdené stočené auto? Chcete podať trestné oznámenie? Ako sa určuje škoda, ktorá vám kúpou takého auta vznikla? Doteraz existovali v podstate 2 spôsoby. Avšak začiatkom januára v záujme jednotného uplatňovania zákonov bolo vydané stanovisko generálneho prokurátora, ktoré sa priamo dotýka problematiky… viac

1. februára 2019 | Markíza: Má podozrenie, že na aute z bazáru sú stočené kilometre

Večná dilema, ktorá trápi mnoho ľudí, uvažujúcich o kúpe auta, nové alebo jazdené. A keď sa už človek rozhodne pre takzvanú jazdenku, prichádzaj ďalšia dilema, súkromný inzerát, či autobazár. Kde máme lepšiu garanciu, že nekúpime mačku vo vreci? Mário z našej reportáže si myslel, že spravil všetko, čo mal, aby ho na aute, ktoré je… viac

31. januára 2019 | TOPSPEED.sk: Zlodejom odolali len 3 autá z 240 testovaných s bezkľúčovým vstupom